Philips onthult LED-innovaties voor algemene verlichting en lichtenscenering op Light+Building 2008

Philips Electronics heeft in Frankfurt op de beurs Light+Building een innovatieve serie LED-oplossingen voor algemene verlichting en lichtenscenering onthuld. De serie omvat producten voor alle marktsegmenten, waaronder binnenverlichting, kantoorverlichting, straatverlichting, winkelverlichting en horecaverlichting.

In reactie op Philips’ aanwezigheid op Light+Building 2008 zegt Rudy Provoost, CEO van Philips Lighting: “In de afgelopen twee jaar hebben we bijna € 4 miljard geïnvesteerd in het overnemen van topbedrijven op het gebied van LED-verlichting. We zien nu de vruchten van de synergie die door de nieuwe bedrijven is gecreëerd. Dankzij de snelle ontwikkelingen in de LED-technologie hebben we nu een ongeëvenaarde serie LED-oplossingen voor algemene verlichting en lichtenscenering die de manier waarop we over verlichting denken radicaal zullen veranderen.”

De verwachting is dat de markt voor professionele LED-verlichtingsarmaturen in geld uitgedrukt met meer dan 30% zal groeien, van EUR 700 miljoen in 2007 tot € 1,5 miljard in 2010.