Philips introduceert licentieprogramma voor LED-armaturen

Philips introduceert vandaag een licentieprogramma voor het gebruik van LED-verlichtingsarmaturen die worden toegepast op de markt voor algemene verlichting, decoratieve verlichting en theaterverlichting

Philips streeft ernaar zijn intellectueel eigendom voor basisuitvindingen voor LED-armaturen door middel van licenties te delen met derden. Het betreft in dit geval intellectueel eigendom voor basisregeltechniek die bij veel LED-verlichtingsproducten wordt toegepast. Met dit nieuwe programma wordt het vorige licentieprogramma voor Color Kinetics uitgebreid om de groei van de markt voor LED-verlichting te stimuleren.

Rudy Provoost, CEO van Philips Lighting: “We hebben het over een markt voor LED-armaturen die met meer dan 30% per jaar groeit. Dit jaar al komen er LED-producten voor functionele algemene verlichting in vele marktsegmenten. LED-licht luidt een nieuwe tijdperk op het gebied van verlichting in. Het is meer dan een lamp in- en uitschakelen. LED’s kunnen prachtige ambiances scheppen, de stemming van mensen verbeteren en ook energie besparen dankzij de energiezuinige eigenschappen.”

“Met alleen het bezit van de technologie kun je de mogelijkheden van LED-verlichting slechts ten dele benutten. Door onze technologie in licentie te geven, stellen we het hele potentieel van nieuwe LED-verlichtingsoplossingen ter beschikking van bedrijven en consumenten. En daarmee stimuleren we de markt voor LED-verlichting”, aldus Ruud Peters, CEO van Philips Intellectual Property & Standards.