Osram bouwt geavanceerde LED-chip productiefabriek in Penang

Door gezamenlijk een eerste spade in de grond te steken hebben op Tan Sri dr. Koh Tsu Koon, Chief Minister van Penang-Maleisië en rr. Rüdiger Müller het startschot gegeven voor de bouw van een LED-chipfabriek in Penang. In het voorjaar van 2009 zal Penang ‘s werelds meest geavanceerde chipfabriek hebben, met een grondoppervlak van meer dan 30.000 vierkante meter om zo de “booming” LED markt te bedienen.

Met de uitbreiding van haar productiecapaciteit in Penang en de gelijktijdige uitbreiding van de LED-chipfabriek in Regensburg, is OsramOpto Semiconductors haar positie als nummer twee van de LED wereldmarkt aan het vergroten. Osram bezit een van de uitgebreidste patent portfolio’s in de markt. De uitbreiding van haar productiecapaciteit is een duidelijk signaal dat ze op weg is naar een duurzame groei in de opwindende LED markt.

De fabriek in Penang zal in aanvulling op de moederfabriek in Regensburg LED-chips in de geavanceerde nitride technologie vervaardigen. Osram investeert miljoenen euro’s in deze nieuwe fabriek. De totale investering komt in de dubbele cijfers. Ook zal de capaciteit van de bestaande LED-assemblage in Penang, die al sinds 1972 bestaat, met meer dan 50 procent worden uitgebreid. Dit zal leiden tot het creëren van meer dan 800 nieuwe banen op lange termijn. .

Dr. Rüdiger Müller: “ Deze dag markeert het begin van een nieuw tijdperkin de meer dan 30 jaar oude samenwerking tussen Osramen Penang. We zijn opgetogen dat wij ons partnerschap met deze eerste spade kunnen intensiveren en zo de grondslag leggen voor een nieuw hoofdstuk in ons gezamenlijke succesverhaal. Met de oprichting van deze LED chipfabriek hier in Penang, exporteert Osram voor het eerst centrale strategische technologische knowhow in een andere markt buiten haar thuisland Duitsland. Dit is alleen mogelijk vanwege onze vele jaren van samenwerking, motivatie, vakbekwaamheid van de locale arbeidskrachten en autoriteiten. Regensburg zal onze hoofdvestiging blijven waar we onze knowhow zullen concentreren en profiteren van onze research en ontwikkelingsfaciliteiten zo dicht bij onze productielijn”