Optimisme zet door in elektronicabranche

Het economisch herstel in de elektronica toonde zich onder andere door een overheersende positieve sfeer op de beursvloer van Electronics & Automation 2011. Van 25 tot en met 27 mei werd de elektronicabeurs gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Vooral de donderdag en de vrijdag werd de beursvloer druk bezocht. In totaal kwamen 3843 bezoekers naar de beurs. Een lager aantal dan bij de vorige editie, maar de kwaliteit van de bezoekers maakte dit volgens de organisatoren volledig goed.

Veel exposanten vielen op met bijzondere activiteiten.  Zo konden de bezoekers op de stand van Mydata Automation autoracen, men kon een gokje wagen in het casino op de stand van Dare Instruments en vervolgens bijkomen met een cocktail bij Avnet. Ook opvallende paviljoens van Romex, Comdes en de Development Club trokken extra aandacht.

Naast de ruim honderddertig exposanten die bezocht konden worden, was de gadget een van de eyecatchers. Door een route te lopen langs zes stands konden de bezoekers een elektronische tol, de Spinner, in elkaar zetten. Deze Spinner werd op de beursvloer geproduceerd, iets wat internationaal als uniek mag worden gezien in beurzenland. Na de live productie kon de bezoeker nog een eigen tekst programmeren. Het wordt voor de expert ook mogelijk extra met de firmware te sleutelen en geluid uit de Spinner te krijgen.

Elke beursdag werden er in de ochtend twee seminars georganiseerd; Man Machine Interface, Duurzaamheid, Het beste Idee van Electronics & Automation, Traceability, Draadloos in een productieomgeving en Tomorrow’s Electronics waren de titels van de seminars. Voor het eerst in de geschiedenis van E&A konden de seminars gratis worden bezocht. Het was dus even spannend hoeveel bezoekers er daadwerkelijk gingen komen. Vooral de technisch meest inhoudelijke seminars konden op volle zalen rekenen. De presentaties zijn inmiddels in te zien op de beurswebsite.