Open huis bij het ‘Veiligste Magazijn 2011′

Akzo Nobel in Sassenheim werd vorige maand uitgeroepen tot het Veiligste Magazijn van Nederland.

Op donderdag 5 januari stelt de prijswinnaar de poorten open voor vakgenoten, die dit magazijn weleens van dichtbij willen zien. Aanmelden hiervoor kan nog, maar wees er snel bij
De jury was eensluidend in haar oordeel. Dit is een goed magazijn om te werken. Het bedrijf heeft de (veiligheids)zaakjes uitstekend voor elkaar. Dat mag je ook verwachten van een bedrijf, dat meedoet voor de prijs Het Veiligste Magazijn. Vijf jaar geleden kwam hetzelfde magazijn ook ver in de beoordeling, maar moest toen genoegen nemen met de tweede plaats.
 

Hoge medewerkerstevredenheidscore

Ondertussen is er al weer veel veranderd. Op alle punten in de organisatie is te zien, dat ergonomie een belangrijke factor speelt. Dat bewijst zich onder andere in op hoogte verstelbare werkplekken, maar ook door anders ingerichte werkprocessen. Zonder merkbare stress en overmatige werkdruk is de productiviteit te laatste jaren sterk toegenomen. Het medewerkerstevredenheidsonderzoek – onderdeel van de beoordeling – liet een opmerkelijk hoog cijfer zien.
 

Observatieteams en ouderenbeleid

Naast fysieke maatregelen voert Akzo Nobel ook een gericht veiligheidsbeleid. Interne observaties – bij tourbeurt anoniem geobserveerd worden door collega’s – helpen om onveilige situaties in beeld te brengen. Collectief worden de resultaten daarvan aan de orde gesteld.
Ook heeft het bedrijf een specifiek roulatie- en een ouderenbeleid. Sommige werkzaamheden doen medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd niet meer, terwijl dat niet meteen leidt tot meer druk bij de jongere werknemers in het magazijn.
 

Kom ook kijken op 5 januari

De prijs Het Veiligste Magazijn is een initiatief van Randstad, VTL, BMWT en Logistiek.nl. Deelname aan dit bedrijfsbezoek is gratis en bedoeld voor leidinggevenden in het magazijn en voor HR-managers in een logistieke omgeving. Wilt u ook aanwezig zijn? Stuur een mail naar de redactie van Logistiek .
 
Bron: Logistiek, auteur: Heres Stad