Op weg naar een succesvol slim product

Samenwerking in de keten: daar gaat het om bij het succesvol ontwikkelen en praktisch realiseerbaar houden van een slim elektronicaproduct. Hoe verloopt het proces wanneer je een idee voor een connected product hebt? Waar moet je op letten bij partners, van ontwikkeling tot aan productie? Welke afspraken over investeringen maak je? En ga je met de (elektronica)productie naar Oost-Europa of China, of is het ook in Nederland mogelijk?

Productontwikkeling is in eerste instantie een kwestie van het beantwoorden van de meest uiteenlopende vragen. De sprekers in het seminar ‘Electronics & Productontwikkeling’ nemen een aantal van die antwoorden voor hun rekening. Zij laten bijvoorbeeld zien wat de valkuilen n het proces kunnen zijn en gaan in op het creëren van veilige slimme producten, want alle elektronica is immer te hacken.  Maar wat betekent die beveiliging dan voor de kostprijs? Ook in dit seminar krijgen de bezoekers tips voor goede oplossingen, om ze  op weg te helpen naar een succesvol slim product.

Elektronica productontwikkeling; een investeerders perspectief

Uniiq is een investeringsfonds van € 22 miljoen, gericht op de proof-of-concept fase van innovatieve projecten. Uniiq helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Zij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Een aantal van de bedrijven waar Uniiq in heeft geïnvesteerd, ontwikkelt – veelal samen met Nederlandse partners – hoog technologische elektronica-oplossingen. Samenwerking met jonge, innovatieve bedrijven vraagt het nodige van de partnerbedrijven maar kan tot hele vruchtbare groei leiden.
Hans Dreijklufft, Uniiq

Kleiner, dunner, sneller, sterker, goedkoper…. wie zei dat wearables ontwerpen eenvoudig was?

Elektronica = productontwikkeling. En daarmee een integraal  onderdeel van het complete product. Bij de wearables van vandaag de dag levert dat steeds grotere uitdagingen op, alles wordt kleiner, sneller, sterker.  Al die micro-elektronica moet nog wel van een batterij worden voorzien – waar laten we die dan, wat doen we met de warmte, hoe kunnen we die mini knopjes (hard en soft) überhaupt nog bedienen, moet het nog open kunnen, kan die Bill of Material niet kleiner,  en oh ja de klant wil wel dat het eruit ziet als de nieuwste generatie iPhone…maar dan voor 10 euro.  Kortom ontwerpdilemma’s die Bas Berkhout  graag aan de hand van een case toelicht.
Bas Berkhout, GBO Innovation Makers

Connected devices ontwikkelen. Zo doe je dat.

Ronald Vanschoren legt uit wat de voordelen zijn van een platformbenadering voor de ontwikkeling van een eerste connected proto-device, testing en certificatietrajecten, produceren op grote schaal, en partnerondersteuning voor bijvoorbeeld support of het upgraden van devices.

Dankzij een innovatieve aanpak van elektronicaontwikkeling en -productie maakt Screvle het mogelijk om professionele, bewezen technologie sneller en goedkoper in de markt te zetten.

Ronald Vanschoren, Screvle

Keeping the self-driving car on track! Avoiding expensive recalls by x-ray quality inspection on electronics and sensors

Autonoom of intelligent transport vereist volledige betrouwbaarheid van systemen en beheersing van de veiligheid eromheen. Het is voor leveranciers en fabrikanten een absolute plicht om dat te bereiken, opdat innovatieve producten kunnen worden gehandhaafd en kostbare recalls worden voorkomen. Röntgen-  en CT-inspectie bieden een ongeëvenaard inzicht in het inwendige en verzekeren hoge normen voor kwaliteitscontrole. Het ‘automotive internet of things’ vereist just in time inspectie van alle veiligheidscomponenten, van sensoren en ingebedde elektronica tot connectoren en kabelschoenen. Daarvoor zijn verschillende inspectiemethoden, die door Davy Willems zullen worden behandeld.

Davy Willems, Nikon

Van Kickstarter tot de Media Markt

Jeroen Schuiling zal laten zien hoe samen met de klant Athom de ‘Homey’ succesvol is gemaakt. Homey verbindt met al je apparaten, en maakt ze benaderbaar op één centrale plek. Je kunt ze bedienen met je stem, je smartphone of ze automatisch aansturen volgens jouw eigen regels.
Jeroen Schuiling, Global Electronics & Athom

Veiligheid in IoT-productontwikkeling

Voor een IoT-project zijn naast de funtionele eisen, ook de veiligheidseisen van belang. Immers, een IoT device is per definitie met het internet verbonden, en kan van buitenaf toegankelijk zijn of gemanipuleerd worden. Sander Kool beantwoordt de vraag: ‘Hoe bepaal je welke maatregelen je moet nemen voor voldoende bescherming en hoe veilig zijn die maatregelen nu eigenlijk?’

Sander Kool, Engineering Spirit

Electronics & Productontwikkeling

Woensdagochtend 31 mei, Seminarzaal 1

09:00 – 09:30

Ontvangst met koffie & thee

09:30 – 09: 55

Electronics productontwikkeling; een investeerders perspectief
Hans Dreijklufft, Uniiq

10:00 – 10:20

Kleiner, dunner, sneller, sterker, goedkoper…. wie zei dat wearables  ontwerpen eenvoudig was?
Bas Berkhout, GBO Innovation Makers

10:20 – 10:45

Connected devices ontwikkelen. Zo doe je dat.
Ronald Vanschoren, Screvle

10:45 – 11:00

Pauze

11:00 – 11:25

Keeping the self-driving car on track! Avoiding expensive recalls by X-ray quality inspection on electronics and sensors
Davy Willems, Nikon

11:25 – 11:50

Van Kickstarter tot de Media Markt
Jeroen Schuiling, Global Electronics & Athom

11:50 – 12:15

Veiligheid in IoT-productontwikkeling
Sander Kool, Engineering Spirit

12:15 – 12:30

Afsluiting

Inschrijven via http://www.eabeurs.nl/