NVVK Veiligheidscongres 2011

Onder het motto ‘(N)iemand verantwoordelijk voor Veiligheid’ organiseert de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) op 16 en 17 maart 2011 haar tweejaarlijkse congres in het Congrescentrum Papendal te Arnhem.

Deze titel verwijst naar het maatschappelijk debat over de private en publieke verantwoordelijkheid voor onze veiligheid, waartoe de beschermheer van de vereniging, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, enkele jaren geleden het initiatief heeft genomen. Door dit onderwerp als centraal thema voor haar congres te benoemen, neemt de NVVK als beroepsvereniging van de veiligheidskundigen in Nederland in dit debat haar eigen verantwoordelijkheid.

Met 7 plenaire lezingen, 80 presentaties in parallelsessie en 4 interactieve workshops is dit congres in meerdere opzichten een bijzonder evenement. Het aanbod is van hoge kwaliteit en strekt zich uit van zeer praktische, op operationele veiligheid gerichte informatie, tot discussies over de strategische aspecten van risicomanagement.
Als vast onderdeel van het programma zullen de genomineerden voor de NVVK Scriptieprijs hun eindscriptie presenteren en worden de winnaars bekend gemaakt.
Na de afsluiting van de eerste congresdag is er in de ontspannen sfeer van verschillende sociale activiteiten volop gelegenheid tot netwerken. Op de avond van de eerste congresdag verzorgt Peter Faber een speciaal voor dit congres aangepaste versie van zijn theaterprogramma ‘De Caveman’ onder de titel ‘De Safeman’.
De Jan de Kroeslezing, verzorgd door prof.dr. Patrick Hudson, draagt als uitdagende titel ‘Iedereen is verantwoordelijk voor veiligheid’.

Kortom, dit belooft weer een uitstekend congres te worden, waar u geïnformeerd wordt over de laatste ontwikkelingen op het vakgebied en tevens alle gelegenheid hebt om te netwerken met andere professionals.
Meer informatie, klik hier