Nieuwe trainingen machineveiligheid van Mikrocentrum:

Met ingang van het najaar van 2011 introduceert Mikrocentrum vier nieuwe trainingen op het gebied van Machineveiligheid.

Kenmerk van deze trainingen is dat ze zijn toegesneden op de specifieke behoefte van diegene die in aanraking komen met dit aspect van de machinebouw.

Machineveiligheid moet in acht worden genomen bij zowel aankoop van een machine, bij realisatie van een machine of productielijn, maar ook bij installatie, onderhoud, reparatie en modificatie. De wetgeving  rond machineveiligheid heeft dan ook consequenties voor verschillende spelers in de keten van toelevering: voor de machine-eigenaar (eindgebruiker, particulier of overheid), de machinebouwer, de systeemintegrator, de toeleverancier en voor de contractor.

Binnen deze organisaties moeten dan ook beslissingen worden genomen die ver strekkend zijn voor veiligheid en aansprakelijkheid met mogelijk belangrijke bedrijfseconomische consequenties. De vier cursussen van Mikrocentrum zijn afgestemd op die mensen, die op verschillende plekken binnen deze organisaties beslissingen op het gebied van machineveiligheid gaan nemen.

De cursus met de titel ‘Machineveiligheid en aansprakelijkheid’ is gericht op de leidinggevenden, adviseurs en beslissers zoals: directie en management, KAM-, HSE- of SHE- managers, technisch managers, technisch inkopers en managers onderhoud.

De cursus ‘Machineveiligheid voor de constructeur’ is specifiek voor engineers en constructeurs die de risicobeoordeling voor hun rekening nemen en de juiste veiligheidsmaatregelen moeten gaan kiezen. Dit is in het algemeen de mechanisch ontwerper.

De cursus ‘Veilige besturingen ontwerpen PL/SIL’ is specifiek voor engineers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van de besturingstechnische veiligheidsmaatregelen op een machine of productielijn. In het algemeen is dat de elektrotechnisch ontwerper.

De cursus ‘Specialist Machineveiligheid’ is een combinatie van de twee voorgaande cursussen. Hij is voor de engineers en constructeurs die verantwoordelijkheid nemen in zowel het mechanisch aspect van de machineveiligheid alsook het besturingstechnische.

Voor meer informatie neemt u contact op met

Erik Wishaupt, opleidingsmanager.
e-mail: e.wishaupt@mikrocentrum .nl
telefoon: +31 (0)40 296 99 33
Of kijk op de website: www.mikrocentrum.nl

klik: Opleidingen > Kwaliteitsmanagement/veiligheid >

Cursus

Duur

Cursusprijs

Machineveiligheid en aansprakelijkheid

1 dag

470,-

Machineveiligheid voor de constructeur

3 dagen

1490,-

Veilige besturingen ontwerpen PL/SIL

3 dagen

1490,-

Specialist machineveiligheid

5 dagen

2090,-