Nieuwe naam, nieuw motto, nieuwe hal

Electronics & Applications, dat is de nieuwe naam van de beurs die tot nu toe werd gehouden als Electronics & Automation – en al wat eerder, de Fiarex. Ook het beursmotto is nieuw: ‘slim product, slim gemaakt’: daarmee wil beursorganisator FHI onderstrepen dat elektronica een steeds belangrijker onderdeel wordt van producten en productbeleving. En dat de elektronicabranche bij uitstek een branche is waarin slimme producten worden ontwikkeld, die vervolgens ook slim worden geproduceerd. Electronics & Applications 2017 vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni in de Jaarbeurs Utrecht.

De vertrouwde onderdelen van de elektronicabeurs zijn er deze keer ook weer bij: de live productielijn voor de beursgadget, het paviljoen van de Development Club en het congresprogramma – met negen seminars in drie dagen. Bij dat seminarprogramma wordt aandacht besteed aan onderwerpen als Big Data, elektronica voor personal healthcare, Tomorrows Electronics, productontwerp, de ‘donkere fabriek’ en veilige embedded software.  

Maar er zijn ook nieuwe elementen: de Start-up Corner bijvoorbeeld, waar innovatieve startende bedrijven de gelegenheid krijgen om zich te presenteren aan de bezoekers en de bedrijven in de branche. En HAN Automotive laat zien dat elektronica een steeds grotere rol gaat spelen in de automotive-sector. Dat een auto vol zit met microprocessoren wisten we al, maar de HAN zal vooral aandacht besteden aan manieren om autonoom vervoer te faciliteren – en aan het ontwikkelen van die manieren. 

Met de nieuwe naam en de vernieuwde formule mikt de beurs op (embedded) software-engineers, designers en bezoekers die producten ‘slim’ willen maken, maar geen elektronicakennis hebben. Natuurlijk blijft Electronics & Applications ook als vanouds het trefpunt voor de ‘harde kern’ van elektronici.

De beurs wordt ook groter dan in de voorgaande jaren. Door een toename van het aantal exposanten is de beursoppervlakte gegroeid. E&A verhuist daarom naar hal 7, een grotere hal in de Jaarbeurs, maar de organisatoren voorspellen dat, door de aanwezigheid van 170 betrokken exposanten en enthousiaste bezoekers, de beursbeleving en de sfeer er vertrouwd zullen aanvoelen.

Er is een breed aanbod van technologie waarbij kennisoverdracht een centrale rol speelt. De seminarzalen bevinden zich dichtbij of op de beursvloer. Dit maakt het combineren van een beursbezoek met deelname aan een seminar eenvoudig. Er kan volop elektronica ‘beleefd’ worden door projecten zoals de gadget, HAN Automotive en de Start-up Corner.

Eurobrasserie

Op verschillende punten, verspreid over de beursvloer van E&A, bevinden zich eet- en drinkgelegenheden. Deze ‘Eurobrasseries’ bieden een breed assortiment aan artikelen: van een vers kopje koffie tot een goed belegd broodje en van een flesje frisdrank tot een lekkere snack. De naam zegt het al: alle items kosten een euro per stuk. In samenwerking met de Jaarbeurs biedt de organisatie dit speciaal aan voor E&A-bezoekers. De brasseries zijn zo gepositioneerd dat er altijd een cateringlocatie in de buurt is om even bij te komen van de opgedane kennis en de prettige gesprekken. Of als er juist behoefte is om het gesprek onder het genot van een drankje voor te zetten:  ook dan bieden de Eurobrasseries voldoende mogelijkheden.

Datum

Dinsdag 30 mei t/m donderdag 1 juni 2017

Openingstijden

Dinsdag 30 mei 09.30 … 17.30 uur
Woensdag 31 mei 09.30 … 17.30 uur
Donderdag 1 juni 09.30 … 17.30 uur

Entree

Een bezoek aan Electronics & Applications is gratis, na registratie via de bezoekersregistratielink. Zonder voorregistratie is de entreeprijs € 15,-.

Locatie

Jaarbeurs Utrecht, Hal 7
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

De beurs is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer, de hallen bevinden zich op slechts enkele minuten lopen van het Centraal Station in Utrecht. Kijk voor actuele informatie over de bereikbaarheid van Jaarbeurs Utrecht en de eventuele wegwerkzaamheden in dit gebied op http://www.goedopweg.nl/

Informatie en registratie

http://www.eabeurs.nl/