Nationaal CAD salarisonderzoek

Cadjobs.nl is in samenwerking met De Breed & Partners Management Consultants een online onderzoek gestart naar het inkomen van 2D/3D CAD engineers. Via de site www.cadsalarisonderzoek.nl kan men tot en met 31 januari 2008 gratis deelnemen aan dit onderzoek

Doel van het onderzoek is werkgevers en CAD engineers een goed inzicht te bieden in wat een marktconform inkomen is voor deze specifieke doelgroep in de technische sector. Sven Boender, directeur van Cadjobs.nl: “bedrijven realiseren zich dat ze, naast een uitdagende baan en prettige werkomgeving, een passend arbeidsvoorwaardenpakket aan moeten bieden om mensen te werven en/of te binden.”
Cadjobs.nl wordt regelmatig benaderd met vragen over salarissen. “Werkgevers willen weten of hun arbeidsvoorwaardenpakket aansluit op de wensen van CAD engineers, werknemers willen weten of hun huidige inkomen marktconform is en wat zij kunnen vragen wanneer zij van baan veranderen. Daar wij tussen beide partijen bemiddelen en onze vooraanstaande positie in de markt, zien wij het als een verplichting om een antwoord te kunnen geven dat gebaseerd is op professioneel onderzoek”, aldus Boender.

Engineers krijgen na het compleet beantwoorden van een antaal vragen per direct een beknopte uitkomst te zien. Enkele werkdagen later volgt een uitgebreide analyse per e-mail. In deze analyse staat hoe het salaris is in verhouding met dat van andere CAD engineers. Daarnaast wordt er aangegeven wat hun beloningscomponenten zijn ten opzichte van de andere deelnemers.
“Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een kwartier en het levert de deelnemer nuttige informatie op. Het salarisonderzoek.nl is voor iedereen toegankelijk en wij moedigen alle CAD engineers uit om deel te nemen”, aldus de directeur.