Mobieltjes buigen (en barsten)

De dames en heren van het Platform Omgevings-technologie mogen graag van alles uitproberen. Als er dan verhalen de ronde doen over doorbuigende iPhones willen ze dat wel even checken.

Het PLOT reliability-seminar op de WOTS ging in op de vraag waaraan elektronica kapot kan gaan. Om dat met eigen ogen te aanschouwen, togen de congresdeelnemers naar het Test & Meet Paviljoen op de beursvloer. Daar was op de stand van Hartech de benodigde apparatuur opgesteld om de mobiele telefoon aan een buigproef te onderwerpen. Omdat niemand zijn kostbare nieuwe iPhone 6 beschikbaar wilde stellen voor een – waarschijnlijk destructief – onderzoek, werd de proef uitgevoerd met een ouder type iPhone. En ja hoor, bij een kracht van ongeveer 130 N gaat de telefoon behoorlijk krom staan en breekt het glas van het display.

Overigens reageerde bierbrouwer Heineken alert op de doorbuigende iPhone 6 plus. Bij een afbeelding van een kromgebogen Heineken-dop stond de aan ‘Dear Apple’ gerichte melding: No worries. It happens to us all the time.