Microchip Curiosity development board

De ontwikkelkaart Curisosity van Microchip (DM164137) is een volledig geïntegeerd 8-bit ontwikkelplatform voor beginnende gebruikers en voor degenen die zoeken naar een snel prototype-board met een veelheid aan functies.

Het systeem is opgezet om volledig te kunnen profiteren van Microchip’s geïntegreerde onywikkelomgeving Mplab X en bevat een programmer/debugger. Er is geen externe hardware nodig om ermee aan de slag te gaan. Het Curiosity development board ondersteunt alle low-voltage, programming-enabled 8-bit PIC MCU’s met 8 tot 20 pennen.

Curiosity is bij uitstek het platform om de kracht van moderne 8-bit Pic microcontrollers ondr de knie te krijgen. De layout en de externe aansluitingen bieden optimale aansluiting op de code independent peripherals (CIP’s) die beschikbaar zijn op veel van de nieuwere 8-bit PIC MCU’s. Deze CIP’s maken het mogelijk om uiteenlopende systeemfunctie te integreren op een MCU, het ontwerp te vereenvoudigen en de vermogensconsumptie en de BOM-kosten laag te houden,

De ontwikkelkaart biedt ‘out of the box’ al direct verschillende opties voor gebruikersinterfaces – inclusief fysieke schakelaars, een mTouch capacitieve toets en een on-board potentiometer. Een uitgebreide aanvulling aan accessoires is beschikbaar via de MikroElectronika Mikrobus interface footprint. Verder kan Bluetooth Low Energy eenvoudig worden toegevoegd, met behulp van de Microchip RN4020 module.

http://www.microchip.com/