Metatronics ontwikkelt beursgadget

Metatronics heeft de taak op zich genomen om voor de beurs Electronics & Automation 2015 de beursgadget te ontwikkelen. 1800 bezoekers hebben de mogelijkheid de gadget te verzamelen door zeven stands te bezoeken. De gadget, die de naam e-brace heeft gekregen, wordt live op de beurs geproduceerd en is direct te gebruiken als handige beurstool of thuis als Arduino ontwikkelplatform.

Registreren is pas twee weken mogelijk maar 25% van alle gadgets is nu al gereserveerd.

De e-brace is een slimme armband die nauwkeurig bijhoudt hoe vaak de drager een andere bezoeker de hand schudt. Bij het handenschudden ontvangt de bezoeker ook de contactgegevens tijdens het kennismaken wanneer de app gedownload is. Thuis zijn de contactgegevens van de nieuwe relaties makkelijk uit te lezen. Daarna verandert de e-brace in een Arduino platform, uitermate geschikt voor wearable electronics. De gebruiksaanwijzing, software-downloads en libraries zijn beschikbaar.

De basistechnologie van de e-brace is door Metatronics ontwikkeld voor het Crips platform. De print (flexibel, geproduceerd door Eurocircuits) bestaat uit vijf modules die met elkaar verbonden zijn maar ook los zijn te knippen. Hierdoor kunnen de modules los worden gebruikt en bijvoorbeeld in kleding worden genaaid.