Maintenance Managers van het jaar 2011

De strijd om de titel Maintenance Manager van het jaar 2011, georganiseerd door NVDO, is dit jaar gewonnen door twee personen: Joost van Dongen (DAF Trucks) en Henk Linneman (NAM).

Van Dongen (links) heeft het afgelopen jaar met zijn team te maken gehad met een veel hogere vraag naar trucks. Veel medewerkers werden de afgelopen jaren geconfronteerd met deeltijd WW of tijdelijke werkloosheid. Maar in de afgelopen periode werden zij weer in het arbeidsproces opgenomen. Dit heeft veel gevergd van de bestaande organisatie. Motivatie, coaching en flexibiliteit zijn voor Van Dongen key-parameters.
Linneman (rechts op de foto) is succesvol teruggekeerd naar de strategie om werkvoorbereiding en supervisie van preventief en correctief onderhoud in eigen beheer te hebben. Hij heeft volgens de jury met zijn team, en in nauwe samenwerking met hoofdaannemer Cofely, de voorziene kostenbesparingen ruimschoots gehaald. En bovendien zijn uitstekende prestaties bereikt op het gebied van veiligheid.
De verkiezing werd voor de zevende keer georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met Industrielinqs pers en platform.

Bron: Bulkgids