Machineveiligheid lust of last

Het optimaal inrichten van machineveiligheid kan grote voordelen tot gevolg hebben.

In een productieomgeving waarin veiligheid niet in de weg zit wordt met hoog rendement geproduceerd. Dus inderdaad: Machineveiligheid is uitdagend en kan voordelen opleveren waar niemand in beginsel aan denkt.

Tot nu toe waren er nauwelijks verplichtingen om een veilige machine ook werkbaar te houden. Daar komt verandering in. Binnenkort wordt de norm EN-ISO14119 gelanceerd. Deze norm is geharmoniseerd onder de machinerichtlijn en je zou kunnen zeggen dat hij daardoor een verplicht karakter krijgt. Ergonomie en maatregelen tegen manipulatie gaan in deze norm hand-in-hand. Het zal grote consequenties hebben voor de machinebouw.
Deze norm stimuleert je om “out of the box” te denken, creatieve oplossingen te verzinnen én in de schoenen te gaan staan van de operator.

Ergonomie en manipulatie zijn al jaren stokpaardjes van de specialisten van Euchner. Zij dragen uit dat het bij machineveiligheid niet gaat om wèlke veiligheidssystemen te gebruiken maar hóe.
Is uw interesse gewekt en wilt u eens aan een leuke discussie over dit onderwerp deelnemen, kijk dan op www.en-iso14119.nl of www.en-iso14119.be of maak eens een afspraak.

EUCHNER (Benelux) BV
Telefoon    078-6154766
Telefax    078-6154311
Internet    www.euchner.nl
E-mail    info@euchner.nl