LoRaWAN Discovery Kit

Het STM32 LoRaWAN Discovery Board van STMicroelectronics en het I-Nucleo-LRWAN1 STM32 LoRa Arduino-compatibele uitbreidingsboard bieden een ontwikkelplatform voor het leren en evalueren van oplossingen op basis van LoRa en FSK/OOK RF-communicatie.

De ST STM32 LoRaWAN Discovery Kit is gebaseerd op een alles-in-een Murata Type ABZ open module oplossing ten behoeve van low-power wide area netwerken (LPWAN) en ondersteunt het  LoRaWAN long-range wireless protocol. De Type ABZ module haalt zijn rekenktacht uit een STM32L072 ARM Cortex-M0+ microcontroller met 192 kbyte flashgeheugen, 20 kbyte of RAM, and 6 kbyte EEPROM. De STM32L0 ultra-low-power microcontroller is speciaal bedoeld voor toepassingen met batterijvoeding of ‘energy harvesting’.

Het I-Nucleo-LRWAN1 STM32 LoRa uitbreidingsboard omvat een LoRaWAN module met een STM32L052 microcontroller, een SMA connector, een 50-ohm antenne en connectoren die compatibel zijn met Arduino Uno R3 kaarten. Het board bevat ook drie omgevingssensoren:

  • de accelerometer en magnetometer LSM303AGR;
  • de relatieve vochtigheid- en temperatuursensor HTS221 en de
  • druksensor LPS22HB.

Zowel het Discovery-board als het Nucleo-board zijn voorzien van de LoRaWAN class A-certified I-Cube-LRWAN embedded software, die het voor ontwerpers mogelijk maakt om een complete LoRaWAN node op te zetten.

Kijk voor meer informatie over het STM32 LoRaWAN Discovery Board op  http://www.mouser.com/new/stmicroelectronics/stmicro-stm32-lorawan-discovery-board/.

Meer informatie over het I-Nucleo-LRWAN1 STM32 LoRa Arduino-compatibele uitbreidingsboard op:  http://www.mouser.com/new/stmicroelectronics/stmicro-stm32-lora-extension-board/.