Live productie op Electronics & Automation

Van 25 tot en met 27 mei wordt in de Jaarbeurs van Utrecht Live elektronica geproduceerd. Dit is de vierde keer in de geschiedenis van de beurs Electronics & Automation. Aan dit project wordt samengewerkt door twintig partners. In de week rond Electronics & Automation werken zij intensief samen om tweeduizend goed functionerende Spinners van de lijn te laten lopen.

Een impressie van de productielijn in 2009 is te zien op YouTube. Tijdens de komende beurs worden nieuwe gadgets geproduceerd. Bij deze editie heeft de groep deelnemende bedrijven gekozen voor een elektronische tol, de Spinner, die door Elektor en Analog Devices is ontwikkeld. De componenten van Analog Devices zorgen voor audio-effecten. Naast het horen van geluid toont de Spinner ook teksten of cijfers door de rotaties. De hardware is ontwikkeld door Elektor en Analog Devices maakt de firmware. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan die ontwikkeling.

Pre-productie

In april wordt door Azteco electronics door pre-productie een serie voor de beurs klaargestoomd zodat de eerste beursdag voldoende elektronica beschikbaar is. Dit is ook nodig voor de voorbereiding van de LIVE productie. Om een paar voorbeelden te noemen zullen de Pick & Place machine van MYDATA Automation, de DEK screenprinter en de conformal coating machine van de DIMA Group goed geïnstalleerd zijn door een goede voorbereiding met collega’s en Azteco electronics. De grootste hoeveelheid van de Spinners moet namelijk probleemloos op de beurs gedraaid worden.