Ledbits verkozen tot beste Led-Applicatie van 2015

Op het Led Event in december is de applicatie ‘Ledbits’ door de meer dan 450 bezoekers verkozen tot de beste toepassing van ledtechnologie in 2015. Ledbits is een ontwerp-toolkit voor ledverlichting, ontwikkeld door PicusLed en Studio Philip Ross,

Alle deelnemende ledapplicaties werden tentoongesteld op het Applicatieplein, waar de bezoekers op hun favoriete applicatie kon stemmen. De applicaties werden door bezoekers kritisch beoordeeld op ontwerp, beleving en de gebruikte elektronica.

Ledbits is een modulair systeem voor het samenstellen van een lichtbron. De kit bevat modules voor led’s in verschillende kleuren wit, optieken, drivers, sensoren en bevestiging. Deze modules passen eenvoudig op elkaar en kunnen niet verkeerd worden aangesloten. Als eenmaal de juiste samenstelling voor de verlichting is gevonden, kan deze direct worden  toegepast in de productie van de zojuist ontworpen lamp.

 Het systeem is compatibel met het arduino-platform en vergelijkbare boards en met de elektronicabouwblokken van littleBits. Met de Ledbits design toolkit kunnen vormgevers zichzelf op een laagdrempelige manier de ledtechnologie eigen maken, om deze vervolgens toe te passen in hun eigen ontwerpen.

 Voor een goed eindproduct is niet alleen de technische uitvoering van belang, maar ook de juiste vormgeving. In een  samenspel van twee disciplines (ingenieur en vormgever) konden Studio Philip Ross en PicusLed  dit product van concept tot het actuele model geheel in eigen huis ontwikkelen.

De applicatie is bestemd voor:

  • Indoor
  • Design
  • Business-to-business
  • Business-to-consumer
  • Educatie