Kringbijeenkomst NVDO: Safety binnen Operations & Maintenance

Op 12 september 2012 is er een kringbijeenkomst bij Daf Trucks N.V. te Eindhoven georganiseerd door de Nederlandse Vereniging tot Doelmatig Onderhoud (NVDO).

Jaarlijks gebeuren er in Nederland meer dan 200.000 arbeidsongevallen met letsel en verzuim. Bijna 100 werknemers komen niet meer thuis aan het einde van hun werkdag, omdat ze slachtoffer worden van een dodelijk arbeidsongeval. Vijftien tot twintig procent van de ongevallen op de werkvloer houden verband met onderhoudsactiviteiten (zie Visiedocument Safety , 2010 NVDO).
Daarom werkt de NVDO mee aan de Europese campagne om het besef te verhogen dat onderhoud een integraal onderdeel is van een effectieve cultuur van veilig en gezond werken.
Tijdens deze bijeenkomst wordt toegelicht hoe belangrijk het is om veilig te werken en hoe DAF daarmee omgaat. Niet alleen met betrekking tot het personeel, maar ook de veiligheid van machines is van groot belang.
DAF Trucks N.V. is een volle dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc. Met haar kernactiviteiten concentreert zij zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van middelzware en zware bedrijfswagens.
Deze N.V. heeft productiefaciliteiten in Eindhoven (NL) en Westerlo (B). Ook hun eigen Design Center is in Eindhoven gevestigd. Het tekent voor de moderne styling van het complete DAF-programma. Dankzij de hoge efficiency, de korte communicatielijnen, maar vooral de toewijding voor niets dan trucks, neemt de onderneming een zeer concurrerende positie op de Europese markt in.
Verder info, kijk op de website van de NVDO.