Kennis opdoen in WoTS seminars

Als motivatie voor een beursbezoek geeft het merendeel van de bezoekers te kennen dat zij er ‘kennis willen opdoen’. Om aan die behoefte tegemoet te komen, wordt tijdens de WoTS een omvangrijk seminarprogramma georganiseerd. Bij uitstek de gelegenheid om op de hoogte te blijven van de jiongste ontwikkelingen in de diverse vakgebieden.

World of Automation

 • Pharmaceutical Industry: Een seminar met presentaties die worden verzorgd door eindgebruikers uit de farmacie en exposanten van de World of Technology & Science. De hoofdboodschap van het seminar is: FDA volgen met nieuwe technieken.
 • Food Automation: Een seminar met presentaties die worden verzorgd door eindgebruikers uit de voedingsmiddelenindustrie en exposanten van de World of Technology & Science. De hoofdboodschap van het seminar is: FDA volgen met nieuwe technieken.
 • New Control Room: Hier zullen de exposanten van de beurs, een aantal eindgebruikers en vakorganisaties zoals WIB en Vapro inzicht geven in de mogelijkheden en ontwikkelingen die betrekking hebben op de controlekamer van de toekomst.
 • System Integrator: Het thema is ‘Daarvoor heb je een System Integrator nodig’. Deze zogeheten ‘lagerhuisdiscussie’ zal zowel de kwaliteiten van System Integrators op het industriële gebied als de wensen in de relatie tussen klanten en System Integrators aan de orde stellen.
 • Factory Automation: Relevante verbeteringen in de productie-automatisering en machinebouw worden door samenwerking tussen exposanten inhoud gegeven.
 • Cyber Security: Dit is nog steeds een hot topic in de productie- en procesindustrie. Wat kunt u doen om uw plant daadwerkelijk veiliger te maken tegen aanvallen van binnen en van buiten?

World of Laboratory

 • Vereniging Analisten Pathologie (VAP): De najaarsbijeenkomst van VAP staat in teken van laboratorium ontwikkelingen in de pathologie. Ervaringsdeskundigen geven uitleg over de werking en vertellen welke impact dit heeft voor de analisten.
 • Veilig werken op het laboratorium: Tijdens dit seminar wordt het duidelijk waarom het zo belangrijk is om veilig te werken op het laboratorium en welke risico’s u tegen kunt komen.
 • Life Science Technology ism DTL: Dit life science georiënteerde seminar met als titel ‘Kliniek van de Toekomst’ gaat dieper in op de ontwikkelingen van het life science onderzoek en de toekomstige veranderingen voor de gezondheidszorg en laboratoria.
 • Chromatografie in de dagelijkse praktijk: Het seminar geeft praktische informatie om tot snellere analyses te komen. Hierbij komen onder meer de onderwerpen monstervoorbereiding, kolomgebruik, dataverwerking en 2D chromatografie aan de orde.
 • KNCV-studentenseminar: Dit seminar wordt georganiseerd door de KNCV en is een terugkerend seminar op de beurs. De lezingen in het programma krijgen focus op Doping’ met chemie als leidraad

World of Motion & Drives

World of Electronics

 • Succesvolle elektronicatoepassingen ontwikkelen: In een ochtend van idee naar compleet elektronicaproduct. Een seminar vol tips voor het ontwikkelen van een succesvol en betrouwbaar product.
 • §omorrow’s Electronics: Het jaarlijkse Tomorrow’s Electronics Seminar is trendsettend en spraakmakend. Waarmee is de wetenschap nu weer mee bezig? Met welke nieuwe basistechnologie komt de elektronica-industrie binnenkort naar de markt?
 • PLOT Reliability seminar: Elektronica is een belangrijk onderdeel van het product, ook als het om de betrouwbaarheid gaat. In dit seminar gaan de sprekers in op het testen van betrouwbaarheid en levensduur van producten en elektronica.
 • Elektronicatrends in industriële toepassingen: Industrie 4.0, Internet of Things, Big data, User Interfaces, de technologische ontwikkelingen gaan op het moment snel. Tijdens dit seminar krijgen bezoekers praktische tips vanuit de ontwikkeling over de kansen en bedreigingen van de ontwikkelingen.