Jury selecteert dertien Innovator Etop Innovation Awards 2013

De Etop Innovation Awards 2013 kent deze editie vier genomineerde producten voor de juryprijs en dertien producten mogen zich Innovator noemen. De vier genomineerden zijn ABB/Busch-Jaeger met USB-wandcontactdoos, Jacs. Koopman met organisch dimsysteem, Osram Benelux met Ledotron en Megaman met Megaman Tecoh CFx. Bezoekers van Elektrotechniek 2013 kunnen hun stem uitbrengen op zowel de genomineerden als Innovators. Het product met de meeste stemmen verdient de ETOP Innovation Awards publieksprijs.

De dertien Innovators zijn:

ABB 

Installatiekast voor het aansluiten van zonnenpanelen op bestaande leidingingen in woningen.

Het aansluiten gebeurt op een veilige manier die voldoet aan de voorschriften.

Attema 

De CH60R centraaldoos is geschikt voor toepassing in zowel rachel- als metalstud plafonds in zowel nieuwbouw- als renovatie-situaties. Door de onderzijde rond te maken (was vierkant) is er nu eenvoudig een rond gat te boren. De doos is voorzien van 12 combituiten 16/19 mm en heeft standaard 15% meer lasruimte.

Draka Comteq Telecom 

RetractaNetXS systeem is ontwikkeld – door Draka samen met BAM en VWT – voor de groeiende Nederlandse Fiber-to-the-Home markt. RetractaNet is de combinatie van Draka’s kabel en glasvezelproducten en Prysmian’s connectivity producten – een systeem dat naatloos op elkaar aansluit om de totale kosten van installatie met 7-9% te reduceren.

Elfa elementenfabriek

De Lead Crystal is groen, veilig en eenvoudig in transport is. De accu munt uit in levensduur, capaciteit en performance. De Lead Crystal werkt bij temperaturen van -40 ºC tot +65 ºC. Bovendien is hij ISO-gecertificeerd.

Esylux Nederland 

Aanwezigheidssensor voor een constant lichtniveau in 2 verschillende verlichtingszones. Bovendien kan met het derde schakelcontact een extra lichtbron of HVAC-systeem aangestuurd worden op basis van aanwezigheid.

forTop automation & energy control

sWave 2,4 GHz-safe is de nieuwe radiotechnologie voor draadloze industriële schakelaars. Het eerste product waarbij de sWave-technologie is geintegreerd is de draadloze voetschakelaar met veiligheidsfunctie (veiligheidsniveau volgens EN ISO 13849-1).

forTop automation & energy control

De Janitza UMG96Rm-E is de compacte alles-in-één oplossing voor het monitoren en bewaken van een elektrische installatie. De eindgebruiker van de meter kan eenvoudig de functionaliteit zelf uitbreiden door het installeren van app’s zodat de functionaliteit ervan naadloos aansluit bij de behoefte.

HellermannTyton 

Robusto-bundelbanden zijn vervaardigd uit polyamide 11, een grondstof op basis van ricinusolie. PA11 is een duurzame grondstof van plantaardige herkomst. Kernbegrippen zijn het minimaal gebruikmaken van pesticiden en wateren en het niet van invloed zijn op de voedselketen. De eerste bundelbanden met uitstekende technische eigenschappen, passend binnen een duurzame bedrijfsvoering.

Hemmink 

De JMV Multifunctionele Schetsplaat is door Hemmink ontwikkeld in samenwerking met Wago, Croon, Unica en Cofely. Toepasbaar voor zowel traditionele als stekerbare installaties en alle merken kabeldozen. Heeft geïntegreerde flexbuisclips met trekontlasting en is te combineren met de Schnabl Euro-Clip. De schetsplaat is eenvoudig zonder gereedschap te bevestigen.

iRidiumMobile.nl

iRidium mobile is high-end visualisatie-software voor alle grote domotica-protocollen zoals KNX, AMX, Crestron, Modbus, Isyglt, DuoTecno, Domintell, xComfort, maar ook voor alle Audio/Video-apparatuur. Het is maatwerk-software: een installateur of system-integrator maakt met onze software een compleet project voor de opdrachtgever.

Legrand Nederland 

De klimaatvloer van 6 samenwerkende bedrijven (Ability to,Salca, Leoxx, DGMR, Climate neutral group en Legrand Nederland) is een uniek vloerconcept waarin koeling en ventilatie met behulp van PCM zoutkristallen leidt tot een duurzame integraal inrichtingsconcept voor renovatie van leegstaand vastgoed onder een lease constructie (Ability to)

Phoenix Contact 

De Heavycon EVO-connectoren zijn uitgevoerd in kunststof, voldoen aan beschermklasse IP65 en zijn slagvast conform IK08, compatibel met standaard alumiumbehuizingen en passen op de gebruikelijke wanduitsparingen. Door unieke bajonetkoppeling kunnen M20, M25, M32 en M40 rechte en zijdelingse kabelinvoeren, met vier draaibare kabelwartels afgedekt.

Spaapen Handelmaatschappij 

Norton Ledization is een lijn armaturen met volledig geïntegreerde ledtechnologie binnen het Norton armaturenprogramma. In de Ledization-lijn is ledtechnologie toegepast waarmee optimaal licht in bestaande armaturen en optieken wordt gegenereerd.