Japanse LED-expert houdt Holstlezing 2008

LED-expert prof.dr. Shuji Nakamura van de University of California in Santa Barbara houdt op donderdag 20 november de jaarlijkse Holstlezing aan de TU/e.

Nakamura (1954) werd opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en ontwikkelde in 1992 de eerste heldere blauwe ‘light emitting diode’ (LED). De Japanner gaf hiermee een aanzet tot de opmars van LED’s in de wereld.
De Holstlezing wordt dit jaar voorafgegaan door een minisymposium met vier sprekers, met als onderwerp de toepassingen van licht op het gebied van energie, gezondheid, kunst en design.
De sprekers zijn prof.dr. Michael Grätzel, van de Ecole Polytechnique de Lausanne (Zwitserland) en tevens directeur van het Laboratory of Photonics and Interfaces, ir. Klaas Vegter, CTO Philips Lighting, prof.dr. Hiroshi Ishiim, hoogleraar aan de Media Arts and Sciences at the MIT Media Lab, en prof. Mischa Kuball, hoogleraar aan de Academy of Media Arts in Keulen.
De Holstlezing wordt georganiseerd door Philips Research en de TU/e en is vernoemd naar dr. Gilles Holst. Hij was de oprichter van het onderzoekscentrum ‘Natlab’ van Philips, en een van de drijvende krachten achter de oprichting van de TU/e.

Het symposium begint om 10.30 uur en de Holstlezing om 16.00 uur. Beide vinden plaats in het Auditorium van de TU/e en zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is wel verplicht en kan op www.holstmemoriallecture.nl.