Innovators ETOP Innovation Awards 2011

Naast de genomineerden zijn zestien producten door de jury van de Etop Innovation Awards 2011 bestempeld als Innovator. Deze producten strijden, met de genomineerden voor de juryprijs, mee om de publieksprijs van de Etop Innovation Awards 2011. Bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek kunnen bij hun registratie stemmen op de Innovators.

De Innovators zijn:

1. Chargepoint
Chargepoint Hal 10 D014
Bent u al klaar voor de toekomst? Wij dromen van duurzaam elektrisch vervoer. Dat maken we mogelijk door de ontwikkeling van slimme oplaadpunten en een bijbehorende netwerkinfrastructuur om op te laden.

2. Dekra Led Performance Keurmerk
 Dekra  Hal 09 C024
Led is energiezuinig en gaat in sommige gevallen vele tientallen jaren mee. Maar de ene ledlamp is de andere niet. Er zijn grote verschillen op het gebied van de energie-efficiëntie, lichtstabiliteit, levensduur en veiligheid. Dit tesprogramma zorgt ervoor dat afnemers van ledverlichting zich kunnen onderscheiden door een onafhankelijk keurmerk.

3. Drakaflex Sun String Collection System
 Draka Kabel Hal 12 B088
Het Drakaflex Sun String Collection System (SCS) is een speciaal ontwikkeld systeem voor het doorkoppelen en eenvoudig aftakken van zonnepanelen voor zowel in PV-veldinstallaties als in dakinstallaties. Het kan dan ook binnen en buiten en in zowel vaste als in vrije installaties toegepast worden.

4. Cognex Dataman 500
 Isotron Systems  Hal 8 F060
Met de DataMan 500 kan men 1- en 2D codes lezen en in diverse industrieën producten tracken en tracen. Het combineert de kracht van imagescanners met de voordelen van  laserscanners. Deze kunnen ingezet worden voor toepassingen welke traditioneel voor laserscanners geschikt waren. Toepasbaar voor de retail, distributiecentra en logistieke applicaties.

5. Camita module
 Jacs. Koopman  Hal 11 C020
Ledlamp ter vervanging van halogeen verlichting die met een separate driver wordt gevoed .

6. Legrand Services digitale service portal
 Legrand Nederland  Hal 12 C088
In het kader van duurzaam contact, heeft LG NL geïnvesteerd in een vooruitstrevend service portal, met als doel klanten eenvoudiger te laten voorschrijven, calculeren, software te downloaden, en voorraadstatus te bekijken. Dit portal heeft tot doel om de faalkosten in de keten tot een minimum te beperken.

7. Axolute whice digitaal bedieningselement in glas
 Legrand Nederland  Hal 12 C088
Axolute whice digitale bedieningselementen is een monochrome lijn van My Home besturingselementen d.m.v. 6 of 8 capacitieve toetsen die oplichten bij het aanraken. In deze lijn komen technologie en minimalisme tot elkaar.

8. Megaman Led Classic
Megaman Hal 12 E020
Het gepatenteerde heatsink design van de Led Classic zorgt voor optimale koeling in minimaal formaat , 50% lichter ecodesign. Tevens: 330° gelijkmatige lichtverdeling, 50 % meer licht rondom,   onzichtbaar < 150 K kleurverloop, 25 000 gegarendeerde ( MKG) branduren, Ra-waarde 80, lineair dimbaar 110-10%.

9. Niko Home Control
 Niko Nederland  Hal 12 D010
Studies tonen aan dat gezinnen tot 10% aan energie kunnen besparen als ze er bewust mee omgaan. Niko Home Control heeft een eco-display waarop bewoners op elk moment van de dag kunnen aflezen hoeveel energie de woning verbruikt en wat de zonnepanelen aan energie opleveren. Zo kunnen ze gemakkelijk bepalen welke toestellen energie verspillen.

10. Ledvance Polybar
 Osram Benelux  Hal 11 C068
Is een koppelbaar lichtlijn systeem (tot 20 meter) van high power ledarmaturen voor professionele verlichting van meubels, koven en werkoppervlakken.

  • Voorzien van high power Osram Oslon led
  • Beschikbaar in 3 verschillende lengtes (250 mm, 500 mm en 750 mm)
  • Eenvoudige montage dankzij geïntegreerde voeding

11. Halovolt EMC elektrotechnische installatiebuis
 Pipelife Nederland  Hal 11 C030
Een halogeenvrije buis die elktrosmog tegengaat.

12. Putkast
 Putkast  Hal 8 B056
Ondergrondse montagekast voor beveiligingen en voedingen van openbare verlichting. Dit kan worden uitgebreid met ruimte voor voedingen ten behoeve van ledverlichting. Hiermee is een obstakelvrij alternatief voor verlichtingstoepassingen. Ideaal voor locaties waar geen ruimte is.

13. Roombox
 Schneider Electric The Netherlands Hal 8 B040
Eén geïntegreerde module voor besturing van verlichting, zonwering en HVAC voor ±100 m2 kantoorruimte. Tevens voeding en bescherming tegen overstroom, aardlek en overspanning. Energiebesparing door monitoring van het energieverbruik per functie. Communicatief met gebouwbeheersysteem via Lonworks of KNX en draadloze bediening via ZigBee. Besparing op installatietijd, bekabeling en ruwe materialen.

14. Syntess Atrium Webselectie
 Syntess Software  Hal 9 A010 
De webselectie van Syntess Software brengt twee belangrijke werelden bij elkaar. Met de webselectie is het mogelijk artikelinformatie op de website van groothandel/fabrikant op te zoeken en vervolgens de gegevens mee te nemen naar de lokale applicatie Syntess Atrium. Hierdoor komt het tijdrovende lokale artikelbeheer te vervallen.

15. PowerClick-installatieconcept
 TKF  Hal 7 E050
Het PowerClick-installatieconcept is een voor de woningbouw ontwikkeld flexibel en eenvoudig alternatief voor het decennialang gebruikte centraaldoos principe. De complete elektrische installatie bestaat slechts uit bandkabel en connectoren. PowerClick installeren gaat snel en eenvoudig. PowerClick is ook na installatie eenvoudig uit te breiden.

16. 3114 / 3100-serie
 Vierpool Hal 7 C050
Type 3114 is een universele meetwaardeomvormer met een inbouwbreedte van 6 mm. Deze unit kan een groot aantal signaaltypen aan: RTD, thermokoppel, potentiometer, spanning en stroom. Instellen gebeurt met een programmeerunit en -display, waarmee eenvoudig herhaald geprogrammeerd wordt. De 3114 zorgt voor meer flexibiliteit en bespaart kast- en magazijnruimte.