Innovaties voor leefbaarheid

De high-tech wereld van industriële elektronica heeft voortdurend met innovaties te maken. De Instrument-exposanten die het dichtst op de innovaties zitten zijn de ontwikkelaars, verenigd in het Development Club Paviljoen. De tien exposanten hebben ervoor gekozen, om hun innovaties rond het thema ‘Leefbaarheid’ te bundelen. Dat uit zich in het verbeteren van de efficiency van duurzame energie-installaties door Betronic of een interactieve muur van licht, die reageert op aanrakingen, ontwikkeld door Metatronics.

Betronic ontwikkelde de Femtogrid, die de prestatie – een hogere opbrengst in kWh – van zon- en windenergie-installaties in de bebouwde omgeving verbetert. Door elektronica wordt de bron geoptimaliseerd. Zorg ervoor dat je elektronica gebruikt om de zonnepanelen, windturbines of zelfs hydro-turbines optimaal aan te sturen en voor je te laten werken. Als de bron is geoptimaliseerd hoeft de omvormer nog maar slechts als een ‘dom doorgeefluik’ naar het reguliere netwerk (grid) te functioneren.

Metatronics ontwikkelde ‘Nebula’ voor de opdrachtgever NYOYN. Met Nebula werd de gebruikservaring in visueel en tactiel opzicht centraal gesteld. Kinderen willen kijken, ontdekken en aanraken en dat is precies waar het bij Nebula om draait: een interactieve muur die met licht reageert op aanraking. Nebula integreert spelen met leren en is ontworpen voor toepassingen in educatieve (maar ook recreatieve) omgevingen zoals kinderopvangcentra, scholen of musea.

Zo zijn er nog meer voorbeelden bij de andere acht deelnemers aan het Development Club Paviljoen. Door een bezoek aan HET Instrument 2010 kunt u vaststellen wat de innovatieve kracht voor u en uw markt kan betekenen.