Hij komt er

Het gaat door: de bestuurders van brancheorganisatie FHI hebben, zoals verwacht, eind januari groen licht gegeven voor de productie van de gadget voor de elektronicabeurs Electronics & Applications. Drieëndertig bedrijven zorgen ervoor dat de zogenoemde Kiss Lora live op de beursvloer kan worden geproduceerd.

Op de beurs kunnen 1800 bezoekers in vijf stappen een gadget verzamelen. Ze zijn dan in het bezit van een IoT-platform met sensoren en een gepersonaliseerde webapp. De bezoeker ervaart dus live hoe de gadget wordt geproduceerd, getest, geprogrammeerd en aangesloten wordt aan het wereld wijde web. Door in te loggen is het mogelijk waar ook ter wereld de sensorwaarden uit te lezen. Voorwaarde is dat de gadget Lora dekking heeft van The Things Network.

Wienke Giezeman, oprichter van The Things Network, geeft aan dat hij niet zo in zit over de dekking. Hij heeft zich als doel gesteld om tijdens Electronics & Applications de laatste blind spots in Nederland ook dekkend te krijgen. Deze dekking kan gerealiseerd worden als iemand zelf een gateway aanschaft en plaatst.

The Things Network is een community die een open source IOT Lora netwerk uitrolt over de hele wereld.

Beursbezoekers krijgen de gadget in bezit door langs vijf stands te gaan. Vanaf medio maart gaat de bezoekersregistratie open en is het mogelijk de Kiss Lora te reserveren.

www.eabeurs.nl