Hij doet het… en de app ook!

Na een overtuigende demonstratie is de definitieve keuze gemaakt voor de gadget die speciaal wordt gebouwd voor de bezoekers van de World of Electronics, dit najaar in de Jaarbeurs Utrecht. Het wordt de WoTSBadge – een multifunctionele, interactieve en programmeerbare ‘wearable’ – die gratis beschikbaar wordt gesteld aan 1500 beursbezoekers.

Op vrijdag 22 januari demonstreerde Joost van Velzen een prototype van de badge, die is ontwikkeld door SallandElectronics en Eurocircuits. Op een display, dat bestaat uit 85 led’s, kan de naam van de drager worden weergegeven, maar ook een wat langere boodschap of eenvoudige animaties. Ook kan de WoTSBadge met behulp van een meegeleverd houdertje rechtop worden gezet en dan dienen als een interactieve, intelligente bureauklok.

De badge is programmeerbare met behulp van een speciaal ontwikkelde gratis app voor alle soorten smartphones. Via het scherm van de telefoon kunnen teksten worden ingevoerd en met een vinger afbeeldingen worden getekend. De badge maakt contact met de telefoon via de nieuwe Nordic nRF52832 Bluetooth 4.0 LE chip om de geprogrammeerde boodschap af te beelden. Ook is er een PC-applicatie waarmee de badge via USB met behulp van een laptop of PC is te programmeren. Bij normaal gebruik werkt de WoTSBadge ongeveer 8 uur op een batterijlading; daarna is hij in tien minuten weer opgeladen via de USB-aansluiting. Verder is de badge ‘hackable’, zodat slimmeriken hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen.

Testen

Nu de definitieve beslissing is genomen, zal de badge worden getest door Dare, om te beoordelen of hij voldoet aan alle relevante eisen en richtlijnen. Ook moet een testopstelling worden ontwikkeld om tijdens de productie de benodigde tests te kunnen uitvoeren. Als alles volgens plan verloopt, begint Azteco in juni met de productie van de 1500 WoTSBadges.

Eigenlijk heeft de gadget volgens Dirk Stans van Eurocircuits maar één praktisch nadeel: "Na twee pinten is de naam WoTSBadge onuitspreekbaar…"

Beursbezoekers die een WoTSBadge willen ontvangen, kunnen dat aangeven als zij zich via de website van de World of Technology & Science aanmelden voor de beurs, die plaatsvindt van 4 … 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

De WoTSBadge wordt mogelijk gemaakt door ongeveer 20, speciaal voor dit project samenwerkende elektronicabedrijven