Het beste idee van E&A 2011: Sorama Sound Imaging Scan

Meteen bij de opening van Electronics & Automation op woensdagochtend stonden een jury en publiek al voor de moeilijke taak om een oordeel te geven over zes genomineerde innovaties die in aanmerking kwamen voor de “beker met de grote oren”, aldus juryvoorzitter Wybren Jouwsma.

De nominaties waren gedaan door de beursbezoekers, die bij voorregistratie een keus konden maken uit een aantal geselecteerde producten en ideeën. Woensdagochtend presenteerden de desbetreffende exposanten de zes nominaties aan jury en publiek in zes kernachtige, buitengewoon boeiende voordrachten. Eerste reactie van de jury was dat er feitelijk zes winnaars stonden, met inventieve, goed verkoopbare producten en ideeën.

Helaas was er maar één trofee, dus na een publieksstemming en het nodige gecijfer door de jury kwam Sorama als winnaar uit de bus. Sorama ontwikkelde, samen met Sioux Electronics, een betrouwbare en gebruiksvriendelijke geluidscamera waarmee geluids- en trillingsproblemen te lijf kunnen worden gegaan. Juryvoorzitter Jouwsma prees niet alleen de technische inventiviteit van het systeem, maar ook de businesscase die erbij werd gepresenteerd.