Het belang van elektronicacomponenten

Op dit moment zit het gadgetproject in de testfase. De prototypes zijn ontwikkeld en worden getest met betrekking tot EMC, LVD en radio. Als de testen positief afgesloten worden, kan de ontwikkeling afgerond worden en gaat het proces richting de productie. Nu wordt ook de verkrijgbaarheid van componenten van belang. Zowel Electro-Watt als de betrokken componentenleveranciers zorgen voor de verkrijgbaarheid van componenten voor de Proximo.

Een wezenlijk component voor de functionaliteit van de Proximo is de BLE 5.0 van Nordic (nRF52832-QFAA). Op de site van Nordic wordt een aantal nieuwe voordelen aangehaald. De datasnelheid voor Bluetooth Low Energy is nu uitgebreid van een enkelvoudige transmissiesnelheid (1Mbs) naar vier discrete gegevenssnelheden.

De maximale snelheid wordt verdubbeld naar 2Mbs. Samen met de verbeteringen die in Bluetooth 4.2 zijn geïntroduceerd en die de gegevenslengteverlengingen (DLE) mogelijk maken, is de totale doorvoer vijf keer hoger dan het oorspronkelijke Bluetooth 4.0-niveau. Nu kan netto datadoorvoer zonder overhead, zoals adressering, oplopen tot 1,4 Mbs.

BLE 5.0 heeft ook een verbeterd Channel Sequencing Algorithm (CSA # 2) geïntroduceerd om de pseudo-willekeurigheid van de volgende hopkanaalsequencing te verbeteren. CSA # 2 verbetert de co-existentieprestaties van ingeschakelde apparaten in de aanwezigheid van WiFi en andere Bluetooth-apparaten.

De productie bij Electro-Watt kan pas plaatsvinden, als alle componenten beschikbaar zijn en de voorbereidingen zijn afgerond. Hiervoor wordt intensief samengewerkt met de gehele groep sponsors van componenten. In deze tijd van schaarste is een goede samenwerking van groot belang.