Hack de gadget (video)

Het verzamelen en ingebruiknemen van de WoTS badge leek op de beurs vlekkeloos te verlopen. Alleen het insteken van de pressfit-pennetjes om het frontplaatje op afstand te houden, vroeg om een scherp oog en een vaste hand. na de beurs is de gadget natuurlijk nog steeds als naambadge te gebruiken en ook als kok met alarmfunctie. Maar de badge is ook ‘hackable’, zodat het ook mogelijk is om eigen applicaties te ontwikkelen.

Nog even samenvattend: op de WoTS Badge verschijnt de tekst of animatie van de bezoeker op 85 led’s. De badge is programmeerbaar met behulp van een speciaal ontwikkelde gratis app voor alle soorten smartphones.

Via het scherm van de telefoon kunnen teksten worden ingevoerd en eenvoudig afbeeldingen worden getekend. De badge maakt contact met de telefoon via Bluetooth LE chip om de geprogrammeerde boodschap af te beelden. Ook is er een PC-applicatie waarmee de badge via USB met behulp van een laptop of PC is te programmeren.

De app voor Android en iOS is te vinden in de app-stores (zoek op WoTS Badge) en voor de PC is er software te downloaden en een webversie beschikbaar.

Voor degenen die echt aan de slag willen met de badge is een hackers guide ontwikkeld, die hier kan worden gedownload:

 The hackers guide to the WoTS Badge.