GN 55.1 industriële ruwe magneten

Elesa+Ganter breidt haar assortiment ruwe magneten uit met verschillende varianten en groottes. De series GN 55.1, GN 55.2, GN 55.3 en GN 55.4 ruwe magneten zijn nu leverbaar in veel verschillende groottes en materialen (SmCo, NdFeB vernikkelt en Hardferriet).

Ruwe schijfmagneten worden doorgaans met een verlijming verbonden. Afhankelijk van de tussenruimte tussen de magneet en het werkstuk kunnen afzonderlijke ruwe magneten een grotere houdkracht hebben dan magneetsystemen zoals een potmagneet. Wanneer er geen geschikte spanmagneten of magneetsystemen beschikbaar zijn, kunnen ruwe magneten
worden gebruikt in combinatie met geschikte vasthoudconstructies om zeer specifieke magneetsystemen op te bouwen.

Industriële magneten

Industriële magneten zijn producten voorzien van magnetisch materiaal. Deze
(vast)houdmagneten bestaan uit twee polen die elkaar aantrekken of afstoten. Magneten zijn breed toepasbaar, van technische tot en met huishoudelijke omgeving. Alle populaire permanente industriële magneten zijn gebaseerd op één of meer van de ferromagnetische elementen die, samen met enkele additieven (toevoegingen), een zo optimale opstelling van elektronen produceren. De additieven optimaliseren de eigenschappen voor verschillende toepassingen.

Bekijk alle magneten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *