Gadget gekozen voor Het Instrument 2012

Het is een klok, een eierwekker, een metronoom, een kompas en het zendt via gecodeerde signalen en een speciale app tekstboodschappen naar een smartphone. De beursgadget voor Het Instrument 2012 is een veelzijdig instrument.

Vorige week is door een groep beursdeelnemers uit de branche Industriële Elektronica van FHI de gadget voor de beurs Het Instrument 2012 geselecteerd. Een aantal ontwikkelaars had een idee ingediend voor de traditionele beursgadget. In korte presentaties mochten zijn een groep vertegenwoordigers van de exposanten proberen te winnen voor hun voorstel. Na intensief beraad werd gekozen voor het idee van Ymif Engineering: een veelzijdig elektronisch klokje, waarvan zelfs al een prototype kon worden getoond. Het klokje zal niet op de beursvloer zelf worden geproduceerd, maar bezoekers die er een willen bemachtigen zullen nog wel een aantal beursstands van elektronica-exposanten moeten bezoeken om het klokje te laten testen, activeren en voorzien van de nodige programmatuur. De exposanten zullen de componenten, de productie en het testen voor hun rekening nemen.

Men was trouwens zo onder de indruk van de presentaties dat ook al een gadget voor de beurs Electonics & Automation 2013 is gekozen. Deze zal waarschijnlijk wel weer op de beurs in een live-productielijn worden geassembleerd.