FHI: Electronics & Automation leeft

Electronics & Automation 2011 leeft. Dat blijkt volgens branche-organisatie FHI wel uit het aantal aanmeldingen voor een stand op de beursvloer. Driekwart van de beursvloer is al gevuld. De elektronicabranche is net als de uitzendbranche veelal de voorbode van economisch herstel.

Naar verwachting verenigen van 25 tot en met 27 mei honderddertig elektronicabedrijven zich op de beursvloer van Electronics & Automation 2011. Rond de 4300 bezoekers worden er verwacht. Zij krijgen de mogelijkheid om naast het bezichtigen van de aanwezige stands en een aantal collectieve paviljoens deel te nemen aan het al bijna traditionele gadgetproject. Onder meer dit project zorgt voor de ruime mate van interactie en beleving op de beursvloer. Maar liefst tweeduizend gadgets, dit jaar een elektronische tol, worden vergeven. De bezoeker moet er echter wel wat voor doen om de gadget mee naar huis te mogen nemen; naast het beleven van de LIVE productie moet de bezoeker die deelneemt aan het gadgetproject de elektronica, batterijen en plastic onderdelen ophalen bij diverse stands. Voordat de zogenoemde ‘Spinner’ wordt geprogrammeerd, moeten testen op geluid en rotaties worden volbracht.

Zes seminars

Voor de specifieke focus op technologie worden in de congreszalen op de beursvloer dit jaar zes seminars georganiseerd. Gratis dit jaar, voor alle bezoekers. Een van de seminars is  ‘Het beste idee van Electronics & Automation’ waarbij de nadruk ligt op de beste innovaties van deelnemende bedrijven. De bezoekers kiezen samen met een jury de allerbeste. Naast dit seminar wordt in het conferentieprogramma ook aandacht gegeven aan draadloze technologie, Man Machine Interface en de traceability in het productieproces. Allemaal voorbeelden waar de elektronicaketen concurrentievoordelen heeft.