Extra beleving op de beursvloer

Het Instrument Update, dinsdag 25 september – Op de beursvloer zijn verschillende interactieve beursprojecten te vinden waar bezoekers zelf ervaring met technologie en innovaties kunnen opdoen. Zo kunnen bezoekers in hal 3 de Forze V van het Formula Zero raceteam zien en bij de stand van Reed Business Opleidingen staan twee proefopstellingen. In de doorgang tussen hal 1 en hal 4 staat de interactieve led-wand van LED-Art: ‘Push me!’.

De vele knopjes van ‘Push me’ nodigen bezoekers uit tot interactie. Het kunstwerk kan zich op meerdere plaatsen tegelijk manifesteren. "De led-wanden hebben te maken met verbinden en communiceren in een innovatieve abstracte vorm. Het leuke van dit werk is dat je zowel ingrijpt in de fysieke ruimte als in de virtuele ruimte".

De Forze V is de tweede formula studentauto die het Forze (Formula Zero) raceteam heeft gebouwd. Deze auto heeft een zelf ontwikkeld brandstofcelsysteem. De basis van de auto is een lichtgewicht spaceframe. Aan dit frame zijn alle componenten vastgezet, de ophanging is zelfontworpen en lichtgewicht (pushrod veer-systeem). Het complete bodywork is met 3D cad-software ontworpen en gelamineerd met vacuüm infusietechniek.

Bij de twee proefopstellingen van Reed Business Opleidingen kunnen twee praktijkopdrachten verricht worden te weten vloeistoffenproces en proces doseren vaste stoffen. In de procesopstelling wordt een mengvat gevuld met twee geregelde vloeistofstromen waarbij het niveau in het mengvat geregeld wordt. In de tweede opstelling worden twee verschillende vaste stoffen, die komen uit de voorraadvaten V401 en V402, nauwkeurig gedoseerd en gemengd waarbij de totale hoeveelheid geregeld wordt. Het totale proces wordt aangestuurd door een PLC met bijbehorende HMI (human machine interface, mens machine koppeling).