Exposanten EMC-ESD Praktijkdag 2006

Op 13 juni 2006 werd voor de vijfde maal de EMC-ESD Praktijkdag gehouden, deze keer in het Elektrum in Arnhem. Via onderstaande links zijn nog korte samenvattingen te vinden van de presentaties en beschrijvingen van het aanbod van de exposanten op deze dag.De Volgende Prakrijkdag zal plaatsvinden in 2008
exposanten>>

De exposanten

De EMC-ESD Praktijkdag 2006 werd mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven:

Accelonix, Agentschap Telecom, Avnet Time Netherlands, Bolborn EMC Solutions, Dalcon Eurostat, Dare Consultancy, EEMC Coimex, Elincom Electronics, Elipse Benelux, EMV Benelux, Forto Import & Export, HF Technology, Nefab Bijl, Prokorment, Rohde & Schwarz, Romex, Texim Europe, Tyco Electronics Raychem en Unitek Aepro

Accelonix

Accelonix BV has been established in 1985, initially under the name of Comtest Instrumentation BV. Since the year 2000 we are a member of the Accelonix group of companies. The Accelonix group is located in France and has European offices in the United Kingdom, Ireland, France, Beleux, Spain and Portugal. Our specialists provide:

 • Turnkey projects
 • Sales of instrumentation products & accessories
 • System integration
 • Service & support
 • Training
 • Consultancy

All in the area of EMC & RF. The Accelonix solutions range from the installation and equipping of complete EMC test facilities to the supply of a very wide range of third party instruments and accessories. We deliver products for e.g. radiated and conducted emission and immunity testing, power supplies and power mains monitoring, low voltage directive testing (electrical safety) and RF testing. To be able to offer you a complete solution and guarantee maximum quality we can develop our own software and hardware. Our clients are found in the commercial. military, aerospace and automotive industries.

The specialists from Accelonix have many years of experience and in depth knowledge in specialized design, development, manufacturing, test engineering, test-house management, training, consultancy, maintenance and calibration. The company’s capabilities run the full spectrum of EMC services. Our other activities are in the high technology fields of automated test equipment, programming and automated microelectronics assembly equipment.

<< terug

Agentschap Telecom

Agentschap Telecom is in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van, toezicht op en handhaving van het beleid op het gebied van draadloze telecommunicatie. Het agentschap is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Dit ministerie streeft naar een eersteklas infrastructuur voor ICT en us ook telecommunicatie. Daarnaast levert het agenschap vanuit zijn kennis en ervaring bijdragen aan beleidsvorming en beleidsevaluatie. De Telecommunicatiewet vormt het wettelijk kader waarbinnen Agentschap Telecom werkt. Binnen dit kader heeft het agentschap verschillende taken:

 • Frequentieplanning en -beheer
 • Verlenging vergunningen voor frequentiegebruiksrecht
 • Toezichthouden op het gebruik van frequentieruimte
 • Aanwijzen en toezichthouden op ‘notified bodies’ (R&TTE Richtlijn) en competent bodies (EMC Richtlijn)
 • Toezichthouden op elektrische en elektronische apparaten (R&TTE en EMC Richtlijn)
 • Beheer van het Antenneregister
 • Voorlichtingsloket voor vragen over antennes
 • Afhandeling storingsklachten

<<terug

Avnet

Avnet Inc. behoort tot ‘s werelds grootste handelspartners voor elektronicacomponenten, vertegenwoordigd in meer dan 60 landen. In de Benelux beschikt het concern over vestigingen in Breda (NL) en Diegem (B). De verkooporganisatie van Avnet is opgesplitst in twee gespecialiseerde divisies, met als doel de technische competentie, groei en winst van een gespecialiseerde distributeur te combineren met Avnet’s wereldwijde expertise op het gebied van logistiek en supply chain management, zonder dat voorbij wordt gegaan aan de specifieke3 eisen en wensen van de klanten. Silica is de verkoopdivisie, gespecialiseerd in halfgeleiders. Avnet Time is de verkoopdivisie gespecialiseerd in interconnectie, passieve en elektromechanische componenten, EMC en power supplies.

<<terug

Bolborn EMC Solutions

Bolborn EMC Solutions verricht metingen volgens de EMC/LS-richtlijn ten behoeve van CE-markering. EMC- en LS-metingen aan installaties, machines en elektronische apparaten verrichten we in uw bedrijf. Hierdoor is de kennisoverdracht naar uw medewerkers optimaal, wat ten goede komt aan nieuwe ontwerpen. Bolborn EMC Solutions is gespecialiseerd in het direct oplossen van EMC-normoverschrijdingen en andere stoorproblemen (trouble shooting). Daarbij hebben we altijd de directe beschikking over een grote hoeveelheid ‘upgrade’ componenten. Verder wordt voorzien in een meet- en ‘upgrade’-rapportage en kunnen we de van toepassing zijnde EMC/LS-normen selecteren voor de CE-waardigheid van uw product. Ook opleidingen en consultancy zitten in het dienstenpakket.

<<terug

Dalcon Eurostat

Dalcon Eurostat is úw ESD-totaalleverancier voor verpakkingen, kleding, training & opleiding, meubilair, aardingsproducten en nog veel meer voor binnen en buiten uw ESD-ruimte. Bescherm uw producten en medewerkers op de juiste manier tegen de juiste prijs. De Eurostat Groep (met filialen door heel Europa) beschikt over een eigen ontwikkeling en productie van o.a. ESD trays, containers en zakken. Standaard of klantspecifiek: alles is mogelijk. Op die manier kan Eurostat dus altijd dát bieden wat u wenst. Vraag vrijblijvend onze documentatie aan, maak een afspraak met een van onze vertegenwoordigers of laat u uitgebreid informeren via onze website.

<<terug

DARE!! Consultancy

D.A.R.E!! Consultancy is een geaccrediteerd (L279) laboratorium voor metingen en onderzoeken in het kader van de CE markering. De activiteiten liggen op het gebied van EMC, productveiligheid (laagspanningsrichtlijn en machinerichtlijn), radio (R&TTE), medische hulpmiddelen, automotive (e-markering) en FCC (VS). D.A.R.E!! Development is een ISO 9001 gecertificeerd ingenieurs- en adviesbureau dat advisering en opleiding op bovengenoemde gebieden verzorgt. Daarnaast ontwikkelt D.A.R.E!! Development producten voor het uitvoeren van EMC-metingen zoals RadiMation, de RadiSense en het RadiCentre. D.A.R.E!! Calibrations is een geaccrediteerd (K063) kalibratielaboratorium voor DC/LF- en EMC/HF-kalibraties. Het laboratorium is gespecialiseerd in het uitvoeren van EMC-kalibraties, zoals meetontvangers inclusief CISPR-detectoren, antennes, veldsterktesensorenen pulsgeneratoren. Alle kalibraties tot 18 GHz.

<<terug

EEMC Coimex

EEMC/Coimex is gespecialiseerd in het leveren van componenten, apparatuur en oplossingen op het gebied van EMC, EMI, ESD en veiligheid. EEMC/Coimex richt zich op het leveren van componenten, materialenen oplossingen voor EMC, EMI en veiligheid, afschermingen (ook voor H-velden), geleiding en filtering. Tevens levert men ferrietkernen en materialen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het leveren van test- en meetapparatuur op het gebied van EMC, EMI, ESD en veiligheid. EEMC/Coimex levert afgeschermde ruimten, kooien van Faraday en complete (semi-) anechoïsche kamers. Van low-cost tot turn-key projecten. Tevens omvat het programma RF-CAD software, EM analysesoftware, EMC testsoftware, hoogwaardig schakelmateriaal, versterkers, HF-elektronica, puls-elektronica en generatoren, referenties, kalibratoren, hoogspanningscondensatoren, -voedingen en -schakelmateriaal. Veel producten zijn uit voorraad leverbaar.

<<terug

Elincom Electronics

Onze fabrikanten ontwikkelen en produceren high-end componenten en systemen. De kennis en ervaring van deze fabrikanten vormt een groot deel van de meerwaarde van Elincom Electronics. WIj hebben toegang tot de eigenlijke ontwikkelaars van de componenten. Dat biedt zekerheid voor support op het hoogste niveau, met de kortste weg. Op het gebied van EMC-ESD logt ons zwaartepunt op EMC-ontstoorfilters met netfilters, RF-filters, motorfilters, sinusfilters, smoorspoelen, gefilterde connectoren. common mode chokes, SMD inductors etc. Daar waar keurmerken als UL, cUL, CSA, VDE e.d. een belangrijke rol spelen, kunnen wij vaak zonder extra kosten zelfs klantspecifieke oplossingen bieden. Frabrikanten: Block, XFMRS, Arcotronics, Ferroperm, NIC.

<<terug

Elipse

Elipse Benelux  NV is sinds 20 jaar een betrouwbare toeleverancier voor gespecialiseerde elektronische modules. Op het gebied van EMC-onderdrukking en -filtering hebben wij heel wat te bieden. De firma Arcotronics heeft een brede waaier aan filters voor ontstoring en dit voor zowel elektronica als voor motorsturingen en vermogenscircuits. Het gamma omvat filters van 100 mA voor gedrukte schakelingen tot 400 A voor machinebouw en dit zowel voor eenfasige als driefasige netten. De firma Gaïa is marktleider in modules voor professionele toepassingen. Specifeke ontstoormodulesmaken uw toepassingen compatibel met de gangbare normen voor spoorweg, luchtvaart en militaire toepassingen en dit zowel voor spikes, transients als EMI. Verder bieden onze pulsvoedingen een hoogwaardige geïntegreerde filtering waardoor ze probleemloos opereren in zware industriële omgevingen. Tenslotte leveren wij een heel gamma ontstoorspoelen volgens klantenspecificatie of standaard.

<<terug 

Emv Benelux

Kennis van zaken, een deskundig advies en de juiste apparatuur. Dit zijn de onmisbare en unieke componenten van het emv-team, die steeds leiden tot een succesvolle en intensieve samenwerking tussen emv en haar klanten. Emv iets voor u? Jazeker, voor bedrijven die zich met elektronica bezighouden is emv Benelux een ‘high tech’ leverancier van hoogwaardige test- en meetapparatuur in het spectrum tussen DC en quasi-optisch. Emv vertegenwoordigt in de Benelux wereldwijd bekende bedrijven, zoals LeCroy, Amplifier Research en Kepco. Het gaat bij emv niet aleen om de producten: het leveren van de oplossing is onze succeformule. Meedenken, berekenen en consultancy zijn hierin een aantal belangrijke keywords. Kennis is een must. Vandaar dat emv werkt met een zeer deskundig en hoog opgeleid team. Door het intensieve trainen van de medewerkers in nieuwe technologieën van grote merken vanuit de hele wereld en het enorme relatienetwerk zorgt emv dat u de kennis vindt die u van ons mag verwachten. Voeg daarbij onze jarenlange ervaring met testinstrumentatie en testsystemen en het plaatje is compleet. Emv levert klantspecifieke apparatuur. ALs blijkt dat u op zoek bent naar producten die niet standaard te verkrijgen zijn, verzorgt emv voor u het ontwerp en productie, zelfs als het om een OEM-product gaat. Het bereik van deze specials is zeer breed en omvat het gebied van DC/AC-voedingen tot aan speciaal ontworpen RF-schakelingen en versterkers. Uw vraag mag nog zo complex zijn, emv wijst u de weg, niet alleen vandaag. Maar ook in de toekomst met standaard de beste service.

<<terug

Forto Group

Forto Group levert persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfs-kleding. De afdeling ‘ATEX & ESD’  beschikt over tientallen jaren ervaring met elektrostatische principes. Op basis van onze kennis hebben we een nieuwe meettechnologie ontwikkeld waarmee de elektrostatische eigenschappen van persoonlijke beschermingsmiddelen en (bedrijfs)kleding kunnen worden gemeten. De resultaten kunnen worden gebruikt om uw elektronische componenten optimaal te beschermen. Als geen ander kent Forto het belang van de afvoer van statische elektriciteit via de voeten. Hiervoor is een specialisme ontwikkeld binnen het bedrijf onder de naam ‘ergopodologie’. Dit houdt zich bezig met individuele oplossingen voor bedrijfsschoeisel door middel van standaard middelen.

<<terug

HF Technology

H.F. Technology de specialisten voor elektromagnetische compatibiliteit en afscherming. Lange termijn visie staat ons voor ogen en is mede bepalend voor ons succes. H.F. Technology levert niet alleen componenten maar denkt vanaf het prille begin met haar afnemers mee, als uitgangspunt wordt hierbij vastgehouden aan eigentijdse en klantspecifieke oplossingen met betrekking tot alle EMI/RFI/EMC/ESD/EMP (N)EMP en Tempest afschermingen. Wij zijn ondermeer leverancier van elektrisch geleidende siliconenrubbers, elektrisch geleidende lijmen, gebreid metalen pakkingen, EMC-ventilatiepanelen, EMC- filters, EMC-displayvensters, Berylliumkoperen contactstrips, PCB (print circuitboard afschermingen), koper en aluminium folies en een grote range aan ferrietkernen bieden een
oplossing voor EMI (Elektromagnetische Interferentie) problemen.

<<terug

Nefab Bijl

Nefab Bijl levert een compleet pakket ESD Control producten: 

 • Werkplekinrichting; 
 • Aardingsproducten;
 • ESD-veilige verpakking; 
 • Werkplekionisatie; 
 • Test- en meetapparatuur.

Tevens levert Nefab Bijl een breed scala aan Cleanroom verpakkingsmaterialen, Clean to Level 50.

<<terug

Prokorment

Prokorment vertegenwoordigd EMC filter fabrikant Ing. Max Fuss GmbH. Al tientallen jaren houdt Fuss zich bezig met leidinggebonden EMC. De jarenlange ervaring, sinds de oprichting in 1908, met het ontwerp en de productie van elektromechanische regelaars, transformatoren en gelijkrichters was hiervoor een groot voordeel. Fuss is toonaangevend op het gebied van EMC ontstoring, servicegerichtheid en engineering op
EMC gebied. Wij ondersteunen bij de uitwerking van EMC- en aardingsconcepten voor machines en pparaten. Fuss produceert niet alleen een eigen filterserie maar kan door een platte organisatie snel klantspecifieke filters ontwerpen en produceren in kleinere series. Netfilters, Netspoelen, Motorspoelen,
dU/dt filters en Sinusfilters zijn de producten die wij voeren.

<<terug

Rohde &Schwarz

Rohde & Schwarz is wereldwijd een toonaangevende speler op het gebied van hoogfrequent elektronica en draadloze communicatie. Het productenpakket omvat: 

 • Test & meetapparatuur voor RF/microgolf toepassingen; 
 • TV/FM/DAB/DVB zenders voor omroepen; 
 • Communicatiesystemen voor defensie en luchtvaart; 
 • Radiomonitoring apparatuur en systemen; 
 • Gesloten communicatienetten o.a. MPT1327 en TETRA; 
 • Encryptie-apparatuur voor GSM en ISDN verbindingen.

Hiernaast vertegenwoordigt Rohde & Schwarz Nederland aanvullende productlijnen van diverse fabrikanten. Hiermee kan voor de klant een optimale oplossing worden geboden in een breed scala van toepassingen. Op het gebied van EMC vertegenwoordigt Rohde & Schwarz: 

 • Advantest, Tokio (J): Spectrum & Network Analysers, Optical Test Equipment; 
 • Bonn Eletronik, Ottobrunn (D): RF & Microwave Power Amplifiers; 
 • Siepel, La Trinite sur Mer (F): Anechoic & Shielded Chambers, Foam & Ferrite Absorbers.

<<terug

Romex

Romex is al sinds 36 jaar marktleider op het gebied van ESD control voor de elektronicaindustrie. Naast ESD als specialisme levert Romex ook een compleet pakket cleanroomverbruiksproducten en bouwt zij zelfs complete cleanrooms van het fabrikaat Terra Universal. Ook is Romex distributeur van Weller soldeerstations en Erem hightech tangen en pincetten.
Het ESD-assortiment omvat onder andere vloeren, kleding, matten, test- en meetapparatuur, verpakkingen, ionisatieapparatuur etc.
Het cleanroom-assortiment omvat onder andere Metro-rekken, Dycom klevende vloeren, doekjes, kleefmatten, disposables, reinigingsmaterialen en vloeistoffen etc. Romex is ook Europees masterdealer van Arlink ESD werktafels uit Canada. Dit modulair systeem is eenvoudig te installeren en uit te breiden en wordt uit voorraad geleverd vanuit Rhenen.

<<terug

Texim Europe

Focused Electronic Component Distribution: Vanuit onze vestigingen in Brussel, Haaksbergen, Quickborn, Kaarst, Dresden, Wiesbaden, Leonberg en Munchen biedt Texim Europe locale support en zijn wij u graag van dienst met: 

 • een zeer breed pakket elektronicacomponenten; 
 • specialistische ondersteuning en advisering bij technologisch hoogwaardige producten gedurende de gehele ontwikkeling van uw product; 
 • een hoog serviceniveau, ingevuld door onze vertrouwde en zeer ervaren medewerkers; 
 • tijd- en kostenbesparende logistieke oplossingen.

Website: snel de juiste informatie. Gemak en eenvoud, gecombineerd met geavanceerde zoekstructuren. In één oogopslag beschikt u over prijzen én voorraadsituatie. Aanvullende functionaliteit zoals live backlog inzage, overzicht van alle factureren, tracking informatie en order processing details is op aanvraag beschikbaar onder een klantspecifieke login. 
Persoonlijke ondersteuning: Voor oplossingen die vragen om meer dan verkrijgbaarheid, levertijd en prijs, bieden wij u graag persoonlijke ondersteuning. Hiervoor kunt u een beroep doen op onze oplossingsgerichte verkoopbinnen- en buitendienst of onze Field Application Engineers (FAE’s). Onze deskundige FAE’s komen graag bij u langs om gezamenlijk de meest optimale oplossing voor uw applicatie te selecteren.
Leveringsprogramma: Naast een breed assortiment aan halfgeleider-, passieve, elektromechanische en timingproducten, bieden wij u complete oplossingen voor de productgroepen “Embedded System Solutions & Displays” en “Wireless Communication Solutions”.
Logistieke oplossingen: Vanuit ons moderne logistieke centrum in Haaksbergen kunnen wij u een breed pakket aan logistieke services bieden, waaronder; VMI programma’s, New Product Introduction service, 3PL & 4PL services en aanvullende logistieke oplossingen. Hierbij moet u denken aan klantspecifieke documenten en labels, programmering van halfgeleiders, Dry Pack verpakkingsmogelijkheden, geconditioneerde opslag van producten en geconsolideerde zendingen.

<<terug

Tyco Electronics

In 1980 ontwikkelde Raychem de PPTC (Polymer Positive Temperature Coefficient) technologie. Raychem introduceerde zijn surface-mount miniSMD herstelbare zekering in 1995 en biedt momenteel een tiental verschillende productfamilies aan. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt, en verkoopt een volledige lijn van PolySwitch herstelbare zekeringen, kleine SMD standaardzekeringen, thyristor SiBar overspanningbeveiliging, GDTs (Gas Discharge Tubes), ROVs (Metal Oxide Varistors) en ESDs (Electrostatic) beveiliging. Raychem Circuit Protection is actief in de volgende markten : telecommunicatie, multimedia/computer, batterijen, draagbare elektronica, white goods, automobiel en industrie.

<<terug

Unitek Eapro

Unitek Eapro BV is marktleider in Europa en USA op het gebied van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige systemen voor het maken van precisieverbindingen. Meer dan 45 jaar ervaring en expertise in verbindingstechnieken wordt vertaald in opdrachten van applicatieonderzoek tot turn-key oplevering van complete machines en wordt gedeeld met klanten over de gehele wereld. De recisieverbindingstechnieken omvatten: Weerstandslassen, Laser Lassen, Solderen, Doseren en Hot Bar Bonding en worden breed toegepast in hightech producten voor onder meer de automobiel, telecom, elektronische, medische en fijnmechanische industrie. Unitek Eapro heeft ruim 60 medewerkers en is onderdeel van de Miyachi Unitek Group, wereldmarktleider op het gebied van precisieverbindingen en Electronic Assembly Equipment.

<<terug