Ervaren ICT’ers grootste groep werkzoekenden

Uit statistieken van ICTerGezocht.nl, een vacaturesite voor ICT-gerelateerde cv’s en vacatures, blijkt dat ervaren ICT’ers de grootste groep werkzoekenden zijn.

Ruim een derde deel van aangeboden cv’s op ICTerGezocht.nl is van ICT’ers met meer dan 10 jaar ervaring. De belangrijkste voorwaarde voor een nieuwe baan voor deze groep is vastigheid: ruim 35 procent van hen wil bij voorkeur een vast contract.

"Juist nu er weer tekorten ontstaan op de ICT-arbeidsmarkt is het belangrijk voor organisaties om ervaren medewerkers te behouden", vindt Daan de Jong, mede-eigenaar en oprichter van ICTerGezocht.nl. "Toch signaleren wij nog steeds een toename van cv’s van ervaren werknemers. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat de ervaren ICT’er weet wat hij waard is en juist nu een belangrijke stap in zijn carrière wil maken. Ook horen wij regelmatig dat gebrek aan doorgroeimogelijkheden een reden is om van werkgever te switchen. Werkgevers moeten daarom kritisch kijken naar hun arbeidsvoorwaarden en het carrièrepad dat zij bieden, want juist ervaren ICT’ers nemen een schat aan kennis en kwaliteit mee."