Elektronicabranche komt samen op Electronics & Automation

Een van de belangrijkste redenen om tegenwoordig een beurs te bezoeken is de beleving. Het zoeken naar feiten over producten, diensten en bedrijven kan online. Samen­werking, persoonlijke invulling en het bieden van kwaliteit kunnen concreet worden opgesnoven tijdens een beursbe­zoek. Bij Electronics & Automation 2011 gaan de exposan­ten nog verder door met gezamenlijke projecten de kwali­teiten van de samenwerking in de keten te tonen.

Ook het tradtioneel bij de beurs behorende – en deze keer gratis te bezoeken – conferentie­programma moet die  kwaliteit uitstralen. De seminars betreffen actuele onderwerpen als duurzaamheid, draadloze technologie in de productieomgeving en traceability. De kracht van het conferentieprogramma zit vooral in de ken­nisuitwisseling en interactie met de aanwezigen.

Live productie van gadget

Voor de vierde keer in de geschiedenis van de beurs Elec­tronics & Automation wordt elektronica ter plekke geproduceerd. Een groep van zo’n twintig bedrijven maakt een elek­tronische tol, de Spinner, die is ontwikkeld door het ontwerptean van Elektor en Analog Devices. De componenten van Analog Devices zorgen voor audio-effecten. Naast het produceren van geluid toont de Spinner tijdens de rotaties ook teksten of cijfers.

In april is door Azteco electronics door pre-productie een serie voor de beurs klaargestoomd zodat de eerste beurs­dag voldoende elektronica beschikbaar is. Dit is ook nodig voor de voorbereiding van de live productie, waarbij onder meer een pick & place machine van Mydata Automation, een  DEK screenprinter en de conformal coating machine van de Dima Group worden ingezet. Alle componenten voor de gadget zijn beschikbaar gesteld door deelnemers aan de beurs.

Hele keten

Op Electronics & Automation is het mogelijk om in één dag kunt u bijna honderdveertig bedrijven te bezoeken. De breedte van de hele elektronicaketen in de Benelux staat van 25 tot en met 27 mei 2011 centraal in de Jaarbeurs Utrecht. Daar kan internet volgens de organiserende FHI niet tegen op: zowel wat betreft de hoeveelheid mogelijke contacten als de efficiency op een enkele dag. Ter oriëntatie of bij het spreken van bestaande relaties, is het persoonlijke contact tijdens een beurs extra krachtig. Voor business in de elektronica is dit de week om er bij te zijn.

Seminar

Een beursbezoek kan worden begonnen met deelname aan een seminar. Omdat de seminars ‘s ochtends al voor opening van de beurs starten, is er na afloop nog ruim voldoende tijd voor een rondgang over de beurs.

Op de beursvloer zelf is de levendigheid van de live productielijn beslist de moeite waard. Achter de schermen wordt op dit moment de pre-productie en de productielijn voorbereid. Met bloed, zweet en tranen werken veertig bedrijven samen, om tweeduizend bezoekers de mogelijkheid te bieden de elektronische tol te verzamelen. Zo’ n gadget verzamelen werpt je middenin de keten.

Interactie, beleving, efficiency, volledige elektronicaketen, hightech. Dat zijn de argumenten om de beurs Electronics & Automation 2011 te bezoeken.

De volgende bedrijven maken de Spinner mogelijk:

Componenten: Analog Devices (halfgeleiders), Avnet Abacus (DIL schakelaar), Elicom (speaker), Eurocircuits (PCB’s), Nijkerk Electronics (condensatoren), Phoenix Contact (financiële ondersteuning), PSE (batterijen), Rutronik (led’s), Silica (BGA en QFN), Texim (weerstanden), V-PS (PCB’s), Würth Elektronik (sponsor inductiespoel)

Productielijn: Azteco (pre-productie), Arcoss (BGA repair unit), Drechtwerk (bewerking op kunststof onderdelen), Dima Group (conformal coating machine), Dracon-Eltron (UV curing conformal coating), Essemtec (board handling), Head Electronics (financiële ondersteuning), Koh Young Europe (soldeerpasta-inspectie), KVMS (reflowoven en manual tape & reel machine), Mydata (pick & place machine), Partnertec (screenprinter), Promass (curing oven), Romex (in-circuit tester en scheidingsapparatuur) Rotec (stencils, soldeerpasta en consumables), T&M Systems (x-ray testsysteem) tbp electronics (financiële ondersteuning), Test-OK (functionele test), Totech EU (droogkast), Vitronics-Soltec (selectief solderen), W&S Benelux (AOI inspectiemachine)

Testen en meten: Dare Consultancy (CE-markering), D&D Mechatronics (rotatietest fixtures), JTAG Technologies (programmeertools), MG Products (rotatietest fixtures), National Instruments (financiële bijdrage), Romex (rotatietest fixtures) T&M Systems (financiële bijdrage), Yokogawa (financiële bijdrage)