Duurzaam Contact @ Elektrotechniek

De vakbeurs Elektrotechniek 2011 staat in het teken van duurzaamheid. Het thema van de beurs is ‘Duurzaam Contact @ Elektrotechniek’. Projectmanager Marloes van den Berg: “De afname van de voorraad fossiele brandstoffen en verduurzaming van de maatschappij onderstrepen de noodzaak van intelligent gebruik en beheer van elektriciteit. Ketenintegratie is geen modewoord meer, maar absolute noodzaak.” Het is één van de invalshoeken op Elektrotechniek die van 3 tot en met 7 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht

Elektrotechniek is de grootste vakbeurs in zijn soort in de Benelux. Verspreid over zes hallen zijn zo’n 400 bedrijven te vinden die actief zijn in de deelsectoren zonne- en alternatieve energie, industriële elektronica, industriële automatisering, domotica en verlichting. Iedere sector kent weer zijn eigen ontwikkeling. Van den Berg: "Een goed voorbeeld is led. Ontwikkelingen en toepassingen op dit gebied volgen elkaar razendsnel op. De beurs biedt een platform aan professionals om kennis te nemen – en te delen – van diverse noviteiten op dit gebied. Het speciale Lichtcongres in samenwerking met de Nederlandse Licht Associatie en Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde is hier een goed voorbeeld van." De verduurzaming van Elektrotechniek houdt niet op bij led. Van den Berg: "Samen met Uneto-VNI en Holland Solar presenteren we met solar @ elektrotechniek in hal 9 de ontwikkelingen op het gebied van alternatieve energie en zonne-energie."

Inhoudelijk programma

Dit jaar wordt een compleet inhoudelijk programma rond de beurs opgetuigd. Van den Berg: "De bezoeker moet niet alleen productinnovaties  zien, maar ook het gevoel hebben dat de beurs inhoudelijk een toegevoegde waarde heeft geleverd. Voorbeelden daarvan zijn  De ‘Dag van de installateur’, het Domotica Congres, het lichtcongres, specialistische seminars, workshops en exposantenlezingen."

Elektrotechniek Netwerk Diner en Etop Awards

Op de eerste dag van de beurs, maandag 3 oktober, wordt voor de tweede keer het Elektrotechniek diner georganiseerd. Dit netwerkmoment voor de branche is ook het toneel van de uitreiking van de Etop Innovation Awards 2011 Juryprijs. Tevens wordt de Etop Innovation Award 2011 Publieksprijs uitgereikt.  Bezoekers van de beurs kunnen door middel van internet hun stem uitbrengen voor deze prijs. De Awards worden medegeorganiseerd door brancheorganisatie Fedet.

Overzicht

Het programma van de beurs bestaat uit speciale paviljoens, congressen en activiteiten. Hier volgt een opsomming van de activiteiten die tot nu toe bekend zijn. De precieze inhoud van de verschillende programmaonderdelen volgen nog.

Paviljoens

 • Solar @ Elektrotechniek
 • Beveiliging @ Elektrotechniek
 • Gereedschap @ Elektrotechniek
 • Domoticapaviljoen in samenwerking met Smart Homes
 • Lichthal (Hal 11)

Congressen

 • Domotica
 • Licht
 • Dag van de Installateur
 • Smart Grids & intelligente netten
 • Solarsessies

Activiteiten

 • Elektrotechniek Netwerk Diner
 • ETOP awards
 • Dag van de Installateur

Over Elektrotechniek

Elektrotechniek, 3 tot en met 7 oktober 2011 in Jaarbeurs Utrecht, richt zich op de elektrotechnisch installateur en de industrie. Op de beurs worden nieuwste systemen, technologieën en producten op het gebied van onder meer industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, installatiemateriaal, verlichting, bekabeling, gebouwbeheersystemen, zonne- en alternatieve energie, industriële automatisering en domotica gepresenteerd. Het beursthema is Duurzaam contact @ Elektrotechniek. Op de beursvloer zullen diverse aspecten rondom het begrip duurzaamheid worden belicht. VNU Exhibitions werkt nauw samen met brancheorganisatie Fedet voor de organisatie van Elektrotechniek.