Dode bij bedrijfsongeval bij Aviko

Een 44-jarige man uit Zwolle is in de nacht van donderdag op vrijdag 18 november bij een bedrijfsongeval bij Aviko in Steenderen om het leven gekomen.

De werknemer van Aviko was bezig met schoonmaakwerkzaamheden aan een bakoven. Hierbij kwam door onbekende oorzaak een kap van de oven naar beneden, waardoor de man bekneld raakte, aldus de politie.

Het ongeval werd omstreeks 2.40 uur bij de alarmcentrale gemeld. Ondanks de inzet van de eigen bedrijfshulpverlening, het gewaarschuwde ambulancepersoneel en een arts van de traumahelikopter, is de Zwollenaar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Voor de collega’s van de overleden man is slachtofferhulp ingeschakeld.

Het is al het derde dodelijke slachtoffer bij een voedingsmiddelenbedrijf in 2011.  Begin november kwam een man om bij sloopwerkzaamheden in de fabriek van FrieslandCampina in Leeuwarden en  eind februari kwam bij Modderman Koek- en Banketfabrieken in Rotsterhaule een medewerker van een silo-reinigingsbedrijf om nadat er iets mis was gegaan met het masker dat moest voorkomen dat hij bedwelmd raakte. In 2010 waren er 2 bedrijfsongevallen waarbij een dodelijk slachtoffer viel.

Veel van de bedrijfsongevallen onstaan tijdens onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden.

Bron: www.evmi.nl