Digital Power Explorer Kit

Infineon Technologies en Würth Elektronik eiSos presenteerde onlangs een makkelijke en betaalbare introductie tot digitale voedingsregeling. De Digital Power Explorer Kit is bedoeld voor ontwerpers van analoge voedingen en embedded-softwareprogrammeurs, om hen te helpen de mogelijkheden van digitale voedingsregeling op basis van standaard microcontrollers beter te begrijpen en toe te passen.

Digitale voedingsregeling is al gebruikelijk in voedingen voor servers en voor telecommunicatie, maar ook in tal van andere industriële producten en toepassingen, zoals SMPS en motorbesturing. De Digital Power Explorer Kit brengt, als een complete, gebruiksklare oplossing, eenvoudig te gebruiken hardware en software samen, gebaseerd op het ontwikkelplatform ‘Dave’ van Infineon.

Analoge prestaties met digitale flexibiliteit  

De XMC Digital Power Explorer Kit bevat twee XMC microcontroller-families die op maar zijn gemaakt voor digitale voedingstoepassingen. Ook bevat de kit vermogenselektronicacomponenten van Infineon, zoals 30 V dual N-channel BSC0924NDI Optimos mosfet’s, IRS2011S gate-drivers en IFX1763XEJ V33 en IFX90121EL V50 spanningsregelaars. In de kit is verder een nieuwe reeks condensatoren, magnetische- en andere passieve componenten van Würth Elektronik opgenomen, zorgvuldig geselecteerd voor optimale prestaties en robuustheid van het voedingsboard.

Op het voedingsboard zit een synchrone buck-converter met on-board weerstandsbanken als belasting, die kunnen worden omgeschakeld tussen  10, 55 en 100 procent van de maximale belasting. Zo kunnen het transiëntgedrag en de kwaliteit van de regellus onder verschillende belastingscondities eenvoudig worden getest.

De kit beschikt over twee opties voor besturingskaarten: de XMC1300 control card (met XMC1300 en de ARM Cortex-M0 processor) en de XMC4200 control card (met ARM Cortex-M4F). Met de geïsoleerde on-board debugger kunnen ontwerpers beide XMC controllerfamilies eenvoudig evalueren, om de juiste prijs/prestatieverhouding voor hun applicaties te kiezen.

Meer informatie over de kit is te vinden op www.infineon.com/xmc_dp_exp, en informatie over de XMC microcontrollers en Dave respectievelijk op www.infineon.com/xmc en op www.infineon.com/dave