Deze week beslissing Kiss Lora

Eind deze week wordt de definitieve beslissing genomen over de gadget voor de beurs Electronics & Applications (30 mei … 1 juni, Utrecht). Het is de bedoeling dat deze gadget, een IoT-platform dat Kiss Lora is gedoopt, gratis beschikbaar wordt gesteld aan de bezoekers van de beurs, die zich daarvoor in de registratiemodule kunnen aanmelden.

Het ontwerp, de componenten, de PCB en de totale (pre)productie worden vrijwel geheel gesponsord door de deelnemende exposanten. Go/no go is afhankelijk van de financiële dekking van het project, en die is vooralsnog dermate groot dat de exposanten uitgaan van een positieve beslissing door het FHI-bestuur.

Inmiddels is al een prototype geproduceerd en gedemonstreerd door Gepro Electronics. In februari zal Dare de benodigde CE-keuringen uitvoeren, de sponsoring van de BOM-lijst is vrijwel rond, Eurocircuits gaat de PCB-productie verzorgen en vervolgens zal Assembly Partner voorafgaand aan de beurs een aantal gadgets produceren.

Op Electronics & Applications wordt een complete elektronicaproductielijn geïnstalleerd, waar de rest van de gadgets ‘live’ wordt geassembleerd. Beursbezoekers kunnen hun eigen exemplaar dan ophalen bij de deelnemende exposanten.

Kiss Lora is een IoT-platform op basis van een Arduino, dat contact met de cloud maakt via het Lora-netwerk. Speciaal hiervoor zal The Things Network zorgen dat er op de beursvloer voldoende gateways aanwezig zijn zodat dekking voor alle kersverse gadgets is gegarandeerd.