De mooiste tasjes van de beurs

Ja, de caissières van de Super keken hun ogen uit toen ik na een dagje stappen op de Elektrotechniek bij het inpakken van de nog snel gescoorde boodschapjes voor die avond ‘the one and only genuine ‘what makes you tick’ tas’ uit het boodschappenmandje frommelde. Zoiets hadden ze nog nooit gezien! “Wat maakt je dik?” giechelde er eentje, en wat een mooie glimmende strepen!

Ze gristen hem nog net niet uit mijn handen, wat mij even later, thuis, wel gebeurde door die twee mooie dametjes die elke dag (ja, nog meer dan een beursdag!) tot een feest maken. En ja, stom, waarom niet nog een extra tas meegenomen van de stand? Gelukkig is het ook nog eens een stevige tas!

In een weggevertje op de beurs lees je de gesteldheid van de gever af, misschien nog wel meer dan van de stand zelf. Het is de finesse van het detail, de durf om een keuze te maken, iets nieuws of zelfs innovatiefs te doen die uit zoiets ‘gewoons’ naar voren kunnen komen. En het dwingt ook respect af. Want hier geen graaiende studenten die met tien tasjes naar huis wilden gaan; die, en laten we ook de rest van de bezoekers niet vergeten, houden meer van pennen, notitieblokjes en USB-sticks (maar die staan al lang niet meer op de toonbank…).

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar ballen, voetballen. Reden is twee voetballende talentjes die zo eens in de drie maanden wel een bal laten of zien vergaan. Ik heb (zichtlocatie op door honderden middelbare scholieren (de toekomstige technici!) afgefietste weg) belangeloos reclame gemaakt voor menig bedrijf dat Elektrotechniek, Aandrijftechniek, HET, MOCON of welke beurs dan ook met zijn ballen verblijdde. Tijdens het opruimen van de schuur heb ik nog eens gekeken naar welke ballen het hebben overleefd, maar zag alleen maar ballen van verjaardagen en partijtjes. Geen beursgeschenken!

Dat belooft niet veel goeds voor de meest recente aanwinst van onze collega’s van Reed Elsevier, die zonder aanziens des afzenders met alle eerbied werd ontvangen. We moesten wel investeren in een ballenpompje, maar dat hebben we er voor over. Zoals dat altijd gaat bij nieuwe ballen wordt hij nog elke avond netjes in de schuur opgeborgen, dus we houden moed. Wie weet overleeft hij de Kerst.

NB: Heeft u op de beurs de ‘what makes you tick’ muur met handgeschreven engineering-hartenkreten gemist? Ga dan snel naar de compleet vernieuwde, nog mooier dan het bijpassende tasje, website engineersonline.nl en lees wat al honderden collega’s u te melden hebben. En vergeet vooral niet zelf uw engineering-ei te ticken.

Richard Bezemer