De lusten en lasten van EMC en ESD

De EMC-ESD Praktijkdag 2008, die op 25 november voor de zesde maal plaatsvindt, is een gemeenschappelijk initiatief van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging en MYbusinessmedia, uitgever van de vakbladen Elektronica en Elektro-Data. Op de EMC-ESD Praktijkdag geven specialisten op het gebied van EMC en ESD inleidingen over actuele, praktische thema’s op hun vakgebied.

Op de EMC-ESD Praktijkdag 2008, die dit jaar op 25 november voor de zesde maal plaatsvindt geven specialisten op het gebied van EMC en ESD inleidingen over actuele, praktische thema’s op hun vakgebied. De nadruk ligt op de praktische toepassing van EMC kennis, en er is voldoende ruimte voor het stellen van praktische vragen. Dit is DE gelegenheid om collega vakmensen aan te spreken over EMC-, ESD- en Bliksemproblematiek.

Ook dit jaar wordt weer een scala aan onderwerpen op het gebied van EMC en ESD behandeld. Veel thema’s komen weer aan de orde. In zijn keynote lezing zal Gert Gremmen, de voorzitter van de vereniging, ingaan op de lusten en lasten van EMC en ESD, waarin een overzicht van het vakgebied wordt geschetst. ‘Lust’ of ‘last’ is afhankelijk van hoe je er tegenaan kijkt, maar wat een dag als deze duidelijk moet maken is dat een ontmoeting van de degenen die oplossingen zoeken voor hun storingsproblemen, of beter nog, deze willen voorkomen, hun heil kunnen vinden bij het ontmoeten van de deskundigen, zowel sprekers als exposanten, wiens lust het is om deze problemen op te lossen.

In te tweede plenaire lezing zal worden ingegaan op de bliksembeveiliging, een onderwerp dat zowel voor EMC-ers als ESD-ers zeer relevant is, en ook actueel, getuige de ernstige storingen in openbare gebouwen en infrastructuur die we eerder dit jaar gezien hebben. Kennis van zaken is ook hier weer de bekende remedie die veel problemen kan voorkomen.

In elk van de parallelsessies, die gewijd zijn aan specifieke EMC- en ESD-gerelateerde onderwerpen en bij de exposanten, vindt u een scala aan suggesties en oplossingen voor uw problemen en zit die er toch niet bij dan bieden de bekende wandelgangen de perfecte gelegenheid voor het ontmoeten van collega’s en (andere) deskundigen die u wel op weg kunnen helpen.

Op de kennis markt kunt u bij leveranciers van aan het vakgebied gerelateerde producten uw licht opsteken over de laatste markt nieuwtjes.

Kortom, in dit theater kunt u genieten van de voorstellingen en bovendien is er alle gelegenheid om de ‘artiesten’ aan te spreken in de foyer.

Komt dat zien!

De EMC-ESD Praktijkdag 2008, is een gemeenschappelijk initiatief van de Nederlandse EMC-ESD Vereniging en MYbusinessmedia, uitgever van de vakbladen Elektronica en Elektro-Data

Deelnamekosten en inschrijfformulier>>