De iPad: oplossing voor al uw problemen in onderhoud?

Iedereen kent de iPad, de populairste tabletcomputer van het moment. Deze compacte toestellen met aanraakscherm van Apple, maar ook die van concurrenten zoals Samsung, Acer, HP, Sony en co duiken door hun draagbaarheid en gebruiksgemak overal op.

Tegelijkertijd staan veel onderhoudsdiensten voor enkele belangrijke uitdagingen. Er is continue druk om kosten te besparen, terwijl wel steeds betere prestaties en minder storingen worden gevraagd. In sommige onderhoudsafdelingen gaan bovendien heel wat ervaren mensen met pensioen. Aan de andere kant wordt het steeds moeilijker om jonge technici te vinden op de arbeidsmarkt.
Langzamerhand groeit het besef dat we de kennis van de technici op het terrein beter moeten vastleggen en dat we die kennis efficiënter moeten gaan inzetten. Daarom een studie-avond over dit onderwerp op 12 januari 2012.
Tijdens de studie-avond krijgt u antwoord op de volgende vragen:
  • Wat zijn de uitdagingen voor onderhoud anno 2012?
  • Wat is nu eigenlijk het doel van onderhoudsautomatisering? En wat gaat er de komende jaren veranderen?
  • Is automatisering dé weg naar het vergroten van de efficiëntie?
  • Meten = weten, maar welke informatie is nu daadwerkelijk van belang; en voor welke stakeholders?
  • Is onderhoudsautomatisering één van de pijlers om het personeelstekort op te vangen?
  • Is het wel mogelijk om met software kennis vast te leggen en door te geven?
  • Is het een goed idee om met iPads te gaan communiceren in de onderhoudsdienst?

Spreker

Ir. Tim Zaal was na voltooiing van zijn studie aan de TU Delft werkzaam bij industriële bedrijven zoals DSM, Koninklijke Wessanen en Stork-Werkspoor Diesel in diverse functies rond ontwerpen, nieuwbouw en onderhoud. Hij bekleedde tot augustus 2006 de functie van Lector Integraal Ontwerpen aan de Hogeschool Utrecht. Hierbij hield hij zich ondermeer bezig met innovatieve integrale ontwerpprocessen en integraal onderhoud. Sindsdien is hij als emeritus lector werkzaam op projectbasis aan de Hogeschool Utrecht, in het bijzonder als inhoudelijk verantwoordelijke voor de Master of Engineering en de Post HBO Onderhoudsopleidingen. Hij werkt sinds 1 januari 2008 ook actief als zelfstandig consultant met als specialisaties: integraal industrieel onderhoud, integrale ontwerp technieken in de industrie en de bouw. Hij is tevens auteur van twee boeken: ‘Integrated Design and Engineering’   (april 2009) en ‘Profit Driven Maintenance’ (mei 2011).

Boek ‘Profit Driven Maintenance’

Bestel nu het boek ‘Profit Driven Maintenance’ en ontvang een exclusief door de auteur gesigneerd exemplaar tijdens de studieavond op 12 januari 2012. 
Prijs: 58,95 euro. Bestellen voor 31/12/2011 via info@bemas.org.

Klik hier  om enkele fragmenten uit het boek te lezen.

Kosten, tijd, locatie 

Deze studie-avond is gratis voor leden (BEMAS), niet-leden betalen 55 euro. 
Tijd: donderdag 12 januari, 16 uur
Locatie:
ERIKS+BAUDOIN Technology Center
Boombekelaan 3
2660 Hoboken 
België

Voor informatie en vragen:

BEMAS, info@bemas.org
Tel: +(32) 2-5106189
Inschrijven, klik hier.