Congres: Kansen pakken met de RI&E

Tijdens het 2e Jaarcongres RI&E, “Kansen pakken met de RI&E”, staan topdeskundigen u te woord over de nieuwe sleutelbegrippen in de realisatie van een veilige werkomgeving.

Dit congres vindt plaats op woensdag 28 november 2012. Tijdens het ochtenddebat, met onder meer vertegenwoordigers vanuit werkgevers- en werknemersorganisaties, kunt u met de sprekers in discussie over nieuwe kansen voor de Risico Inventarisatie & Evaluatie.
Kom ook naar het congres en hoor de actuele stand van zaken over:
  • Veiligheidsbewustzijn, gedrag en cultuur door D&F Consulting b.v.
  • Verbeteren van het RI&E-rendement 
  • De rol van de overheid bij de RI&E
  • Hoe inspireert u het management om in veiligheid te investeren?
  • Het Nieuwe Werken: werkplekergonomie en de RI&E
  • Zelf een RI&E uitvoeren (met rondgang door het congrescentrum)
  • Bevlogenheid en motivatie als onderdeel van de moderne RI&E

Veiligheidsgedrag en veiligheidscultuur

Gerd-Jan Frijters geeft de parallelsessie over veiligheidsgedrag en veiligheidscultuur. Mis ‘m niet! 
De veiligheidscultuur is als het ware het fundament voor goede arbeidsomstandigheden. Techniek, organisatie en gedrag is allemaal mooi, maar zonder een goede fundering hebben deze maatregelen weinig zin en is het meer window dressing. Door te investeren in een betere veiligheidscultuur kan een veiligheidsverbeterprogramma op maat worden ontwikkeld dat duurzaam is. Een risico-inventarisatie die een verbetering van de veiligheidscultuur weet te bewerkstelligen is dan ook veel effectiever dan wanneer alleen een actielijstje wordt gegenereerd om bepaalde symptonen weg te werken. aan de hand van een aantal praktijkcasussen worden vorbeelden gegeven.
Klik hier  voor meer informatie over het RI&E congres en inschrijven.