CoCreate stelt onderwijs gratis 2D en 3D CAD ter beschikking

CoCreate Software GmbH heeft bekendgemaakt alle scholen, hogescholen en universiteiten haar 2D en 3D CAD software gratis ter beschikking te stellen. De faculteit, staf en studenten krijgen de beschikking over de software voor gebruik in zowel de klas als thuis.

Het onderwijspakket omvat CoCreate OneSpace Modeling Personal Edition en CoCreate OneSpace Drafting en opleidingsmateriaal voor klassikale of zelfstudie. CoCreate biedt ook aan docenten hands-on training tot 31 oktober. Instellingen kunnen zich hier aanmelden. Aanvullend biedt CoCreate ondersteuning aan universiteiten en hogescholen om studenten en afgestudeerden te plaatsen door middel van introducties bij lokale bedrijven die CoCreate OneSpace Suite gebruiken.
“Het CoCreate Onderwijs Programma sluit perfect aan bij de behoefte van academische instituten zoals het onze. Onze studenten zijn heel flexibel om zowel in de klas met de software hun opdrachten te kunnen uitvoeren als ook thuis op hun pc of laptop,” zegt hoogleraar Engineering Reinhard Braune, Hoofd van het Instituut voor Bewegingsengineering en mechanisme ontwerp van de universiteit van Hannover: “Studenten ontwikkelen snel vaardigheden dankzij de professionele klassikale opleiding, zelfstudie quick-start projecten en innovatieve discussie forums met moderatie door experts. Ik ben er zeker van dat binnenkort veel scholen, hogescholen en universiteiten net zo enthousiast zijn als wij over de voordelen die het CoCreate Onderwijs programma biedt.”
“Veel van de beste wereldwijde merken in de hightech elektronica en machinebouw gebruiken Dynamic Modeling voor hun 3D productontwikkeling,” zegt William M. Gascoigne, CoCreate’s CEO. “Wij zijn er enthousiast over dit nieuwe onderwijsprogramma te introduceren om zo onze 3D en 2D CAD software gratis ter beschikking te stellen aan de onderwijswereld die werkt aan de ontwikkeling van de volgende generatie engineers en ontwerpers.”

www.cocreate.com