Chipfabrikanten geven workshops op beursvloer

Tijdens de drie beursdagen geven chipfabrikanten in samenwerking met Rutronik workshops over hun jongste ontwikkelingen. De workshops vinden plaats in de Marijkezaal en zijn gratis toegankelijk. Ontwikkelingen op het gebied van draadloze technieken en sensoren staan centraal.

Dagelijks geeft Microchip om 13.00 uur een workshop van een uur over de RN171 Wi-Fi module – de WiFly. Deze module is verwerkt in de beursgadget Helios. Na deze workshop weet de bezoeker hoe de module werkt en kan worden gebruikt in eigen producten. ‘Adding Wi-Fi to your product, the easy way’ is de titel van deze workshop. Tijdens de workshop wordt uitgelegd op welke manier Wi-Fi aan een product kan worden toegevoegd. Stap voor stap bespreekt Microchip de design flow om tot een embedded Wi-Fi verbinding te komen. Daarbij wordt ook gekeken naar de alternatieven uit het portfolio van Microchip.

STMicroelectronics geeft op dinsdagmiddag een workshop over hun Spirit1- en M24LR-producten. De Spirit1 is een zeer laag vermogen RF-transceiver, bestemd voor RF-draadloze toepassingen in de sub-1 GHz-band. Hij is ontworpen voor zowel de vrije ISM- en SRD-frequentiebanden op 169, 315, 433, 868, en 915 MHz, maar kan ook worden geprogrammeerd op andere frequenties.

De M24LR is een EEPROM met I2C-interface en ‘energy harvesting’. Hij kan worden gevoed via de Vcc=voeding, maar ook met ‘gesprokkelde’ elektromagnetische golven. STMicroelectronics laat zien hoe en in welke applicaties deze componenten worden toegepast.

Nordic bespreekt de nRF51-familie (multiprotocol radio met Bluetooth low energy) en de verschillende toepassingen waarin deze chip kan worden gebruikt. Yageo geeft ontwerptips voor het gebruik van keramische antennes voor de verschillende ISM-banden en GSM- en GPS-frequenties. Ook Micronas heeft toegezegd een workshop te verzorgen.

Jacky Hsu van Yaego Taiwan leidt de deelnemers door topics op het gebied van RF-ontwerp en antenne-oplossingen.

Micronas presenteert, naast een pakket sensorproducten, waaronder een Hall-schakelaar, Hall-sensoren, 2D-sensoren, gassensoren, ook embedded hoogspanningscontrollers.

dinsdag 28 mei

woensdag 29 mei

donderdag 30 mei

Microchip: roving module 

Microchip: roving module 

Microchip: roving module 

STMicroelectronics: Soirit, Balun

filter en M24LR 

Nordic: Bluetooth low energy 

Micronas: Hall- en gassensoren en embedded controllers

Micronas: Hall- en gassensoren en embedded controllers 

Yageo: antenne- en RF-ontwerp

Yaego: antenne- en RF-ontwerp

De presentaties van de fabrikanten vinden dagelijks plaats vanaf 13.00 uur in de Marijkezaal en zijn gratis toegankelijk voor beursbezoekers.