CAD-engineer werkt effectiever met 3D-muis

Van de CAD-specialisten die 3D-muizen gebruiken, geeft 92% aan dat zij hier effectiever mee kunnen werken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1319 respondenten van cadjobs.nl in samenwerking met cadzone.nl.

68% van alle CAD-specialisten heeft wel eens met een 3D-muis gewerkt. De 3D muizen van 3Dconnexion worden het meest gebruikt, namelijk door 85% van de gebruikers. Deze muizen zijn te gebruiken in combinatie met CAD-pakketten als Inventor, SolidWorks, NX, Solid Edge, Pro/Engineer en Catia.

87% van de CAD-specialisten, die geen ervaring heeft met 3- muizen, geeft aan dat zij er wel voor open staan om het te proberen.

Ergonomische muis minder in trek

De ergonomische muizen zijn minder in trek dan de 3D-muizen. Iets minder dan de helft van de CAD-specialisten (48%) maakt gebruik van de ergonomische muis. Het overgrote deel (91%) doet dit preventief, de rest vanwege bestaande klachten. Het gebruikt van een ergonomische muis bij klachten heeft nut: 71% van de respondenten heeft ondervonden dat de klachten, mede door de ergonomische muis, minder zijn geworden.

Van de CAD-specialisten die nog niet met een ergonomische muis hebben gewerkt, geeft 65%  de ergonomische muis in de toekomst een kans.

Bron: Cadjobs