Brede blik op ergonomienormen

NEN organiseert op 16 september, de jaarlijkse Platformdag Ergonomie. De middag wordt georganiseerd vanuit de normcommissie ‘Platform Ergonomie’ en vindt plaats in Corpus te Leiden.

Diverse sprekers gaan vanuit verschillende invalshoeken in op ergonomie en normalisatie. De dag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het vakgebied ergonomie.

Wat zijn de baten van ergonomisch goede werkomstandigheden? Wat is het nut van normen? Welke normen zijn van belang bij thema’s als het nieuwe werken, design for all en machinebouw? Deze en andere ergonomieonderwerpen zullen tijdens de platformdag de revue passeren.

Op reis

Om 11.30 uur wordt gestart met een gezonde lunch en een ‘reis door de mens’. Tijdens deze reis wordt op spectaculaire wijze getoond hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en veel bewegen daarbij spelen. Aansluitend start het lezingenprogramma, waarbij het programma wordt afgewisseld met zeepkistsessies onder het genot van een drankje en een hapje. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een borrel.

Dagvoorzitter en sprekers

* Dagvoorzitter prof. ir. Monique Frings Dresen (Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, AMC-UvA)
* ir. Ernst Koningsveld (TNO Arbeid)
* dr. Johan Molenbroek (voorzitter NVvE)
* ir. Frans Joseph Rouppe van der Voort (Access Engineering)
* ir. Wietske Eveleens (Eveleens Changing Workstyle)
* dr. Aleid Ringelberg (ministerie van SZW)

Meer informatie en aanmelden

Voor het programma en formulier voor aanmelding klik hier . Heeft u nog vragen? Mail deze naar arbeid@nen.nl of telefoon (015) 2 690 357. De kosten voor deelname bedragen € 195,- excl. btw.