Bouwconsortium Coentunnel kiest CAD & Company voor ICT

CAD & Company is door bouwconsortium Coentunnel Company BV geselecteerd als ICT-partner voor de capaciteituitbreiding Coentunneltracé. Deze omvangrijke opdracht bestaat uit het inrichten van een compleet datacenter met een uitwijklocatie, alle werkplekcomputers, UMTS-verbindingen en een document- managementoplossing.

Wout Molthoff, Coördinator ICT van de Coentunnel Company: “De korte en directe communicatielijnen en flexibiliteit van CAD & Company’s medewerkers hebben in belangrijke mate bijgedragen aan onze uiteindelijke leverancierskeuze. Tijdens de door omstandigheden langer dan gebruikelijke tenderfase konden wij rekenen op zowel een erg betrokken als deskundige inzet. Uiteraard rekenen wij erop dat CAD & Company die inzet tijdens de komende vijf jarige projectperiode continueert”.

Rob Oud, directeur van CAD & Company zegt: “De complete ICT voor het tweede Coentunnelproject is voor ons een historische opdracht, omdat die een beroep doet op al onze specialismen. Tot nu toe kent de bouwwereld ons vooral van CAD-oplossingen gebaseerd op Autodesk-software, terwijl wij als Microsoft Gold Certified Partner al jaren veel bredere oplossingen leveren. Voor de Coentunnel Company regelen wij gedurende vijf jaar alle benodigde systemen, de informatie-toegankelijkheid en het beheer”.

Coentunnel Company
Coentunnel Company bestaat uit Arcadis, Besix, CFE, Dredging International, Dura Vermeer Groep, TBI Bouw en Vinci. Dit Nederlands/Belgisch/Frans bouwconsortium heeft na een twee jaar durende aanbestedingsprocedure het DBFM-contract (Design, Build, Finance en Maintain) gewonnen voor de ‘Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé’. Dit contract met een looptijd van 30 jaar vertegenwoordigt een totale waarde van € 500 miljoen. De belangrijkste onderdelen van het contract zijn de bouw van een tweede Coentunnel met toevoerwegen en diverse voorzieningen, het renoveren van de bestaande Coentunnel en 30 jaar lang onderhoud van beide tunnels met in totaal acht rijstroken. Coentunnel Company financiert alle werkzaamheden zelf en krijgt van opdrachtgever Rijkswaterstaat tot 2037 een beschikbaarheidsvergoeding, gebaseerd op het werkelijk beschikbaar zijn van de totale infrastructuur voor de weggebruikers. 

www.coentunnelcompany.nl

CAD & Company
CAD & Company biedt ontwerpers, architecten, bouw- en werktuigbouwkundigen ontwerp- en tekenoplossingen in de vorm die bij hen past. Door middel van kennis, ervaring en producten voor het verbeteren van het ontwerp- en tekenproces realiseert de onderneming voorsprong voor haar klanten. Met deze gerichte en effectieve oplossingen vergroot CAD & Company de doeltreffendheid en winstgevendheid van meer dan 2000 opdrachtgevers. De vijf teams – Building Solutions, ICT Solutions, Mechanical Solutions, het Service Center en het Training Center – zijn gespecialiseerd in de bouwkundige en metaalverwerkende industrie en daaraan gerelateerde bedrijven. CAD & Company heeft vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Boxtel, Emmen en Oosterhout en is Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller en Autodesk Authorized Training Center. 

www.cadcompany.nl