Blog: Elektrotechnicus Rik runt in 7 jaar Neways US

Een bijna ongelofelijk verhaal. Rik van Kuringen studeerde in 2013 af als elektrotechnicus. Sinds januari mag hij de dependance van Neways in Amerika gaan runnen. Hoe hij de carrière ladder zo snel beklom – “met Evoke aan de eerste trede” – is volgens hem een kwestie van uit je comfort zone gaan, veel pionieren en soms op je gezicht gaan. “Want daar leer je van”, vertelt hij.

Tags:
Rik van Kuringen Evoke Detachering
Rik van Kuringen Evoke Detachering: Neways US

Door: Evoke

‘Ho ho, ik ben een techneut’

Rik: “Als je mij in mijn schooltijd had gezegd dat ik nu Lead Designer en Project Manager zou zijn met een CEO rol – dat ik dit was geworden – had ik je uitgelachen. En dan had ik gezegd ‘ho ho, nee nee, ik ben een techneut, ik wil technisch bezig zijn’.”

De technicus in hem bleef gelukkig aanwezig, nadat hij doorgroeide van Elektrisch Constructeur, Mechanisch Designer, Engineering Change Specialist naar Projectleider, en later Elektrisch Lead Designer.

Van constructeur naar Lead Designer

“Ik zag mezelf uiteindelijk niet als projectleider. Maar bij Evoke en Neways zagen ze dat wel, en ik was er nieuwsgierig naar, dus ging ik de uitdaging aan.” Zo ontpopt hij zich tot alleskunner en allesdoener, van technische kennis tot mensen aansturen en grote projecten leiden. Niet zo vreemd dat hij even later de nummer 1 kandidaat wordt om een dependance van Neways in Amerika te gaan opzetten en runnen.

Yes, dat lees je goed. Maar hoe ziet dat eruit, in de praktijk?

‘Dit wordt weer flink pionieren’

“Het is een beetje van ‘Rik, ga je gang, kijk maar wat je geregeld krijgt’. Dat wordt weer een heel stuk pionieren, vooral op het gebied van accountmanagement. En ik blijf ook wel veel technisch bezig, hoor. Ongeveer 50% van mijn tijd ben ik Lead Designer met een project management pet op. De rest van de tijd kan wisselend zijn. De ene dag kan ik bij een klant op locatie zijn om een technisch stuk op te pakken als Lead Designer. De andere dag kan ik potentiële nieuwe klanten laten zien wat we maken.”

En verder… Tja, dat blijft koffiedik kijken. Zoals altijd wanneer je iets doet dat nog nooit eerder gedaan is. Kwestie van doen, vallen, opstaan en leren – met alle skills die je hebt.

Of in Riks woorden:

“We gaan er gewoon voor. Ik kan niet meer doen dan mijn best. Ik heb nooit anders gedaan in de afgelopen jaren. Gewoon weer lekker pionieren, ontdekken, ontwikkelen – alleen nu met meer verantwoordelijkheid, maar ook resultaat.”

Riks tip aan vakgenoten

Als hij dus een carrière tip mag geven aan vakgenoten?

“Ga eens buiten je comfortzone. Focus je niet op één ding binnen een bedrijf. Verbreed jezelf. Kijk naar alle aspecten. Zoek wat je écht leuk vindt om te doen.

Je eerste functie hoeft daarbij niet meteen perfect te zijn. Zie het als een eerste stap. Zorg dat je vervolgens veel nieuwe dingen meemaakt en leert, ontwikkel jezelf, verbreed je horizon. Staar je niet blind op één ding, maar kijk goed rond.”

Lees het hele verhaal, en wat Rik allemaal nog meer deed als Engineering Change Specialist bijvoorbeeld, op evokestaffing.nl/rik

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *